Kategóriák
Friss hírek

UNICEF állásfoglalás a bejrúti tragédiáról

UNICEF állásfoglalás a bejrúti tragédiáról olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az UNICEF egész közösségét megrázta a Bejrútban történt tragédia. A jelenlegi…

A teljes cikk itt olvasható:
UNICEF állásfoglalás a bejrúti tragédiáról

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Az UNICEF egész közösségét megrázta a Bejrútban történt tragédia. A jelenlegi adatok szerint száznál is több halálos áldozata van a robbanásnak, négyezren megsérültek és 300 ezren váltak hontalanná.

Az UNICEF helyi irodáját sem kímélte a katasztrófa, a gyermekvédelmi szervezet egyik kollégája a házastársát veszítette el, hét munkatárs megsérült, többek otthona megrongálódott. A dolgozókat – akárcsak Libanon teljes lakosságát – sokkolták az események.

Az UNICEF a helyszínen együtt dolgozik az állami szervekkel és a partnerekkel, hogy a lehető leggyorsabban segítséget nyújthasson a bajba jutott gyerekeknek és családjaiknak, valamint az értük dolgozó túlterhelt egészségügyi személyzetnek. A szervezet ivóvizet juttatott el a kikötői dolgozóknak, a helyi partnerek segítségével elkezdődött a traumatizált gyerekek pszichológiai ellátása, valamint a kikötőben maradt, még használható gyógyszerek kimentése. Folyamatosak az egyeztetések a következő lépésekről.

Az UNICEF elkötelezett a libanoni gyerekek és családjaik támogatása mellett. A koronavírus amúgy is hatalmas terhelés alatt tartotta a helyi egészségügyi rendszert, az orvosok, ápolók fáradtak, a kórházak túlterheltek, az ország gazdasága a robbanás előtt is rossz állapotban volt.

Képeinken a teljesen elpusztított kikötő, valamint a robbanást követő káosz pillanatai láthatók: egy férfi egy sebesült lányt cipel a hátán, valamint egy idős hölgyet evakuálnak a sérült, részben lakhatatlanná vált Mar Mikhael városrészből.

Az UNICEF Magyarország is megkezdte az adománygyűjtést a vészhelyzeti segítségnyújtásra a rendkívüli tragédia helyszínén. A szervezet munkáját a következő weboldalon lehet támogatni akár egészen kis felajánlásokkal is: www.unicef.hu/segitek

The post UNICEF állásfoglalás a bejrúti tragédiáról appeared first on Minden, ami Budapesten történik!.

Tovább az eredeti cikkre: UNICEF állásfoglalás a bejrúti tragédiáról

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?