Ukrajnai menekülteknek segít szállással az Airbnb

Ukrajnai menekülteknek segít szállással az Airbnb olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Az Airbnb és az Airbnb.org díjmentes, ideiglenes szállásokat nyújt 100.000, Ukrajnából…

A teljes cikk itt olvasható:
Ukrajnai menekülteknek segít szállással az Airbnb

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Az Airbnb és az Airbnb.org díjmentes, ideiglenes szállásokat nyújt 100.000, Ukrajnából menekülő ember számára. Ezeket a szállásokat teljes egészében az Airbnb, az Airbnb.org Refugee Fund adományozói és az Airbnb.org szállásadóinak felajánlásai teszik ki.

Brian Chesky, az Airbnb társalapítója és vezérigazgatója, Joe Gebbia, az Airbnb társalapítója és az Airbnb.org elnöke, valamint Nathan Blecharczyk, az Airbnb stratégiai igazgatója és társalapítója levelet küldött Európa vezetőinek, elsőként Lengyelország, Németország, Magyarország és Románia vezetőinek, amelyben felajánlották támogatásukat a menekültek határokon belüli befogadásában. Az Airbnb.org vállalja, hogy megkönnyíti 100 000, ukrajnából menekülő rövid távú elszállásolását, eközben szorosan együttműködik a kormányokkal annak érdekében, hogy az egyes országok sajátos igényeit a lehető legjobban támogassák, többek között hosszabb távú tartózkodás biztosításával.

Az elmúlt öt év során az Airbnb és az Airbnb.org több mint 54 000 menekültet és menedékkérőt – többek között Szíriából, Venezuelából és Afganisztánból – juttatott ideiglenes lakhatáshoz az Airbnb.org partnerein keresztül. Tavaly az Airbnb.org bejelentette Menekültügyi Alapjának (Refugee Fund) létrehozását, és több mint 4000 adományozót mozgósított a menekültekkel és menedékkérőkkel végzett munkájának további támogatására világszerte.

Tovább az eredeti cikkre: Ukrajnai menekülteknek segít szállással az Airbnb

Vélemény, hozzászólás?