Élen a Sport TV

Élen a Sport TV olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Az elmúlt év minden nézettségi adatának ismeretében hivatalos, hogy minden korosztályban…

A teljes cikk itt olvasható:
Élen a Sport TV

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Az elmúlt év minden nézettségi adatának ismeretében hivatalos, hogy minden korosztályban a Sport TV portfóliója (Sport1 és Sport2) volt a legnézettebb a kereskedelmi sportcsatornák között.

A Nielsen Közönségmérés adatai alapján 2023-ban minden korosztályban, így a teljes lakosságot tekintve (A4+), a 18-49 év közötti lakosságot (A18-49), a 18-59 éves lakosság (A18-59) és a sportcsatornák szempontjából kiemelten fontos 18-49 év közötti férfiak (M18-49) is a Sport TV portfóliója volt a legnézettebb kereskedelmi sport portfólió Magyarországon. A kereskedelmi sportcsatornák versenyében pedig a Sport1 végzett az első helyen ugyanebben a versengésben.

Az év legnézettebb közvetítése/közvetítéssorozata a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője volt, ahol két magyar csapat is érintett volt, így nem meglepő, hogy mind a négy találkozó kiváló nézettséget ért el azon a hétvégén. A 2023-24-es szezonban a kézilabda Bajnokok Ligája történetében először fordul elő, hogy öt magyar csapat (DVSC Schaeffler, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC, OTP-Bank-Pick Szeged, Telekom Veszprém) is főtáblás. A 2023-as év tehát rekordszámú, összesen 75 magyar érdekeltségű kézilabda BL-meccset tartogatott, emellett további 51 alkalommal szurkolhattunk hazai csapatainknak a nemzetközi kupákban (EL vagy EC).

A Sport TV-nél senki sem közvetített több Bajnokok Ligája-találkozót 2023-ban, 147-szer a kézilabda, 102-szer a labdarúgás és 17-szer a jégkorong európai csúcssorozatára kapcsolhattak a nézők. Ez összesen 266 BL-meccset jelentett az évben. Ehhez hozzátehetjük nyugodtan, hogy a labdarúgó BL 2024-es reformja után ez a szám még magasabb lesz majd a következő szezontól.

Az elmúlt évek egyik sikertörténete a darts felépítése volt Magyarországon, a sportág népszerűségét a 2024-es vb-döntő rekordnézettsége remekül bizonyítja. Évről évre nő az érdeklődés az esemény iránt, és most már bátran kijelenthetjük, az ünnepi időszakban minden sportrajongó számára kötelező esemény lett a vb, ráadásul egyre többen követik a PDC további, egész évben zajló rangos eseményeit.

A remek nézettséghez az értékes sportjogok és -portfólió mellett a megfelelő programstruktúra is jelentősen hozzájárul. Szinte minden napra jut valami kimagasló sportesemény, így mindenki megtalálja saját kedvenceit a megszokott napokon és műsorsávokban. Hétköznap kedden és szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája, szerdán és csütörtökön pedig a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hoz kiemelkedő nézettséget hétről hétre, míg hétvégén a női kézilabda Bajnokok Ligája és Európa-liga, illetve a Serie A határozza meg a programstruktúrát. A darts esetében a tökéletes időpontban és eszeveszett körítéssel rendezett világbajnokság a legnézettebb esemény, de a hosszabb és rövidebb tornák egész évben, illetve a tavasszal minden csütörtökön jelentkező Premier League is kiváló eredményeket hoz. Mindezeken felül több olyan értékes és nemzetközi szinten is rangosnak számító esemény is látható a Sport TV-n, mint az egyre több európai időpontban zajló meccset kínáló NBA összecsapásai, a legnagyobb UFC-gálák, vagy az Olasz Kupa és Szuperkupa, a Spanyol Kupa és a Német Kupa legfontosabb derbijei.

A nézők ezekre a sorozatokra, meccsekre, összecsapásokra és ütközetekre, tehát a Sport TV-re szavaztak. A tendencia 2024-ben is folytatódik, hiszen a Sport TV továbbra is ezekkel a rendkívül izgalmas közvetítésekkel jelentkezik egész évben.

A Élen a Sport TV bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Élen a Sport TV

Vélemény, hozzászólás?