Ötven újabb IMA-előadást tűzött műsorára a Müpa

Ötven újabb IMA-előadást tűzött műsorára a Müpa olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

új művészek is láthatók a Recirquel legújabb produkciójában A közönségsikerre tekintettel…

A teljes cikk itt olvasható:
Ötven újabb IMA-előadást tűzött műsorára a Müpa

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • új művészek is láthatók a Recirquel legújabb produkciójában

A közönségsikerre tekintettel május 13-tól egy hónapig újra műsorára tűzi a Müpa a Recirquel legújabb, IMA című produkcióját.  A Vági Bence rendezte immerzív színházi előadás során a nézők a produkció részévé válva léphetnek ki a földi lét valóságából. A látogató különleges érzéki és tudati állapotba kerül: a millió fényponttal, valamint hanggal megformált, az univerzumot idéző térben az artistaművészekkel együtt szárnyalva indulhatnak spirituális utazásra. Június 12-ig 50 előadás látható a Müpa Sátorban, az eddigi négy főszereplőhöz pedig két új artistaművész is csatlakozik. 

Az április 1-jei premiert követően végig telt házzal játszották a Recirquel legújabb, IMA című produkcióját a Bartók Tavasz programsorozat keretében. Mivel 42 előadásra szinte minden jegy már elővételben elkelt, a nagy sikerre tekintettel a Müpa májustól 13-tól június 12-ig újabb 50 alkalommal tűzi műsorára az IMA-t. 

A Vági Bence rendezte kortárs táncot és a cirkuszművészetet ötvöző alkotás új utat törve, különleges immerzív színházi élményt kínál, amelyben a nézők maguk is az előadás részeivé válnak. Az IMA minden elemével arra törekszik, hogy kiszakítsa a nézőket a hétköznapok valóságából, amiben egy különleges, a szakrális helyek atmoszféráját idéző installáció segíti őket. A látogatók véget nem érő, több millió fénypont által megvilágított sötét térben mélyülhetnek el az IMA-ban, miközben elveszítik térérzékelésüket, és úgy érezhetik, mintha kirepülnének az univerzumba. A fénnyel és hanggal különlegessé formált tér egybeolvad az előadóművészek mozgásával, felemel, ugyanakkor a lélek mélyére visz, akár egy fohász. A meditatív, spirituális utazáson a művészek nemcsak előadók, hanem egyben kísérői is a közönségnek.

Az IMA egyszemélyes darab, melyet az artistaművészek egymást váltva adnak elő. Májustól két új artistaművész – Fehér Ádám és Várnagy Kristóf – is csatlakozik Horváth Zita, Illés Renátó, Zsíros Gábor és Charles-Éric Bouchard eddigi négyeséhez, és ők hatan, de egyesével kísérik a nézőket a spirituális utazás során. Miközben a koreográfia mindegyik előadásban ugyanaz, a hat művész mégis a különböző zsánerszámaik, eltérő személyiségük miatt más-más aspektusait jelenítik meg ugyanannak a művészeti tartalomnak, és egészen másképpen is hatnak a nézőre. 

A produkcióban nagy hangsúlyt kapott az összművészeti alkotói munka: a látvány- és fénytervezés, a zene és a hangzás együttesen hozza létre az installáció terének tágas, lebegő élményét. Szirtes Edina Mókus zeneszerző és Terjék Gábor sound designer által fémjelzett zene nélkülözhetetlen része az előadásnak, csakúgy mint a produkcióban különleges szerepet kapó fények, melyekért Lenzsér Attila lighting designer felelt. Az IMA-installáció Vági Bence és Vladár Tamás alkotása, az előtér – amely az IMA esetében a megérkezés révén fontos szerepet játszik – látványa pedig Iványi Árpád közreműködésével jött létre.

A májusi és júniusi előadásokra már elérhetők a jegyek a társulat weboldalán keresztül, valamint a Müpa szokásos jegyértékesítő felületein.  

Az IMA bemutatója a Bartók Tavasz keretében a Recirquellel közös programként, a Müpa szervezésében valósult meg.

 

www.recirquel.com

IMA fotók: Hirling Bálint

Tovább az eredeti cikkre: Ötven újabb IMA-előadást tűzött műsorára a Müpa

Vélemény, hozzászólás?