Újabb közösségek élete válik színesebbé az elszürkült terek megújításával

Újabb közösségek élete válik színesebbé az elszürkült terek megújításával olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Gyerekek és felnőttek együtt örülnek – nyúli és soroksári általános iskolák…

A teljes cikk itt olvasható:
Újabb közösségek élete válik színesebbé az elszürkült terek megújításával

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Gyerekek és felnőttek együtt örülnek – nyúli és soroksári általános iskolák falait varázsolja szebbé a Let’s Colour idei pályázata

Lezárult a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázata, melyen elszürkült közösségi terek megújítására lehetett összesen 800 négyzetméterre elegendő beltéri vagy kültéri színes falfestéket nyerni. A 10 ezer fő alatti települések kategóriájában a nyúli Szülők Közössége – Pilinszky János Általános Iskola pályázatát, a 10 ezer fő feletti települések közül pedig a Budapest XXIII. Kerületi Török Flóris Általános Iskola projektjét választotta győztesnek a szakmai zsűri.

A Let’s Colour Egyesület felhívásán idén is bármely hazai közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhatott, akik tevékenyen részt akartak vállalni környezetük megszépítésében. A szervezők nagy örömére a korábbi évekhez hasonlóan az idei pályázat iránt is rendkívül nagy volt az érdeklődés. Harminchét hazai településről összesen negyvennyolc pályázat érkezett az ország minden pontjáról, a projektekre pedig összesen 18 ezer szavazatot adott le a közönség.

„Évről évre csodálattal tölt el bennünket, hogy pályázatunk milyen nagy erejű összefogásra ösztönzi a helyi közösségeket. Az idei pályázatok színvonala és a projektekre leadott több ezer szavazat is rendkívüli csapatmunkáról tesz számunkra tanúbizonyságot a közösségek részéről, mi pedig nagyon örülünk annak, hogy színesebbé tehetjük a mindennapjaikat. ” – nyilatkozott Nagy Gergely, az egyesület szóvivője.

Idén is sokszínű pályázatok érkeztek

A pályázókat tekintve idén is jellemző volt a sokszínűség, a szép számban elinduló általános iskolák, óvodák és gimnáziumok mellett jelentkezett szociális intézmény, tehetséggondozó központ, átmeneti otthon, művelődési ház, játszótér és közösségi kert is. A legtöbb pályázó igen komolyan vette a felkészülést, a felhívásra való jelentkezés során számos színvonalasan elkészített videót és kreatív anyagot adtak le az indulók, melyek elkészítésében sok esetben az egész közösség részt vállalt, sőt, saját zeneszámok és versek is íródtak a pályázat kapcsán.

Minden döntős értékes vigaszdíjban részesült

A pályázat kategóriánkénti győzteseinek jutalma idén is Dulux mélyalapozó és színes falfesték, emellett a főnyereményhez tartozik még a professzionális designtervek elkészítése, szakértők biztosítása és a festés teljes megszervezése is, így a közösségeknek csupán az önkéntes festőket kell biztosítaniuk. A pályázat nyerteseivel történő egyeztetések megkezdődtek, a festéseket legkésőbb 2022. augusztus 15-ig kell megvalósítaniuk a helyi közösségeknek.

A nyúli és soroksári kategóriagyőztesek mellett a hagyományoknak megfelelően az alábbi döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók ezúttal is 50-50 liter Dulux festéket kaptak vigaszdíjként: 

  • Vidám falak, boldog gyerekek – Fiáth János Általános Iskola Szülői Munkaközösség, Töltéstava
  • Álmodtunk egy világot magunknak! – Bocskai István Általános Iskola, Biharkeresztes
  • Legyen színesebb a világ! – Tüskevár Alapítvány, Miskolc
  • Együtt színezzük újra! – Vasvári Pál Általános Iskola, Székesfehérvár

www.letscolour.hu

https://www.facebook.com/LetsColourHU

A Nyertes pályázatok megtekinthetők az egyesület honlapján

NYÚLjunk együtt a falhoz! – Szülők Közössége – Pilinszky János Általános Iskola, Nyúl 

https://letscolour.hu/palyazat/nyljunk-egytt-a-falhoz

 

Mostan színes mintákról álmodom – XXIII. Kerületi Török Flóris Általános Iskola, Budapest

https://letscolour.hu/palyazat/mostan-sznes-mintkrl-lmodom

 

Tovább az eredeti cikkre: Újabb közösségek élete válik színesebbé az elszürkült terek megújításával

Vélemény, hozzászólás?