Újabb szélerőműparkot fejleszt a TotalEnergies

Újabb szélerőműparkot fejleszt a TotalEnergies olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A TotalEnergies megkezdte a Qair által üzemeltetett Eolmed projekt építését, amelyben…

A teljes cikk itt olvasható:
Újabb szélerőműparkot fejleszt a TotalEnergies

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A TotalEnergies megkezdte a Qair által üzemeltetett Eolmed projekt építését, amelyben a vállalat 20 százalékos részesedéssel rendelkezik. Ez a 30 MW-os projekt Gruissan és Port la Nouvelle partjaitól több, mint 18 km-re található. A termelés várhatóan 2024-ben fog elkezdődni.

A szélerőműpark három 10 MW-os szélturbinából áll majd, amelyeket acél úszóvázakra szerelnek fel, és víz alatti kábellel csatlakoznak a francia villamosenergia-átviteli hálózathoz. A projekt célja a jobb környezeti integrációt biztosítsa és népszerűsítse. Ez a projekt, amely amellett, hogy része a terület ipari termelésének áthelyezésére irányuló stratégiának, a kikötő infrastruktúrájának jelentősebb kihasználását célozza, ezzel több ezer munkahelyet teremtve (kb. 600.000 munkaóra).

Az együttműködés a TotalEnergies azon stratégiájának része, amely a vízen úszó szélenergia fejlesztésére irányul, ezzel lehetővé téve a parttól távolabbi, mélyebb fekvésű területek elérését és a nagyobb szélerőforrások kihasználását. A vállalat ezt a technológiát Franciaországban és külföldön több, a fejlesztés különböző szakaszában lévő projekt keretében alkalmazza.

Franciaországban a Földközi-tengeren megvalósuló Eolmed projekt mellett, a társaság részt vesz a Green Investment Group és a Qair vállalatokkal közösen egy bretagne-i pályázaton is, amely egy újabb úszó szélerőműpark fejlesztésére irányul. Dél-Koreában a TotalEnergies több mint 2 GW-os úszó tengeri szélerőmű portfóliót fejleszt a Green Investment Grouppal. Az Egyesült Királyságban partnerével, a Simply Blue Energyvel közösen fejleszti a 96 MW-os Erebus projektet a Kelta-tengeren, az Egyesült Államokban pedig elindította a TotalEnergies SBE US vegyesvállalatot a Simply Blue Group-pal közösen, hogy hozzájáruljon az úszó szélenergia növekedéséhez az országban.

A Újabb szélerőműparkot fejleszt a TotalEnergies bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Újabb szélerőműparkot fejleszt a TotalEnergies

Vélemény, hozzászólás?