Újabb segítség az ukrán menekülteknek

Újabb segítség az ukrán menekülteknek olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Már elérhető az NN Biztosító ukrán nyelvű, Ukrán Egészségvonal-szolgáltatása, hogy megkönnyítse…

A teljes cikk itt olvasható:
Újabb segítség az ukrán menekülteknek

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Már elérhető az NN Biztosító ukrán nyelvű, Ukrán Egészségvonal-szolgáltatása, hogy megkönnyítse az orosz-ukrán háború elől hazánkba menekülő, arra rászoruló személyek egészségügyi ellátáshoz jutását. Az ukrán nyelven elérhető orvosi tanácsadást, illetve gyógyszerek, vizsgálatok, ügyeletek és intézmények elérhetőségeit biztosító szolgáltatás célja, hogy az új környezetben segítséget nyújtson az otthonukat elhagyni kényszerülőknek.

Az egyénileg vagy valamely civil szervezet önkénteseként az Ukrajnából menekültekkel kapcsolatban állók, őket támogatók segítségére számít a biztosító, hogy minél több érintetthez eljuthasson a lehetőség híre. Az NN Biztosító június 1-jével elindította az Ukrán Egészségvonal szolgáltatását. A (+36) 80 44 20 20-as számon belföldi hálózatokból díjmentesen, illetve a (+36) 1 998 055-as számon normál díjas tarifával hívható Ukrán Egészségvonalra ugyanis mindazoknak szüksége lehet, akik ukrán menekültként Magyarország területén egészségügyi tanácsra, információra szorulnak egészségügyi problémájuk kapcsán.

A háború miatt kezelések, gyógyszeres terápiák szakadtak félbe, a betegek nem érik el korábbi kezelőorvosukat, az Ukrajnából érkezők nem ismerik ki magukat a magyar egészségügyben. Ezekre, a menekültek mindennapjait megnehezítő problémákra kínál megoldást az Ukrán Egészségvonal.

Konkrét egészségügyi panasz, betegség gyanúja vagy gyógyszerekkel kapcsolatos kérdés esetén a megadott számokat hívva a telefonáló ukránul beszélő orvostól az anyanyelvén kérhet tanácsot. Az Ukrán Egészségvonal munkatársaitól tájékoztatást kérhet többek között

A Magyarországon elérhető egészségügyi szolgáltatásokról, azok igénybevételének feltételeiről,

a betegséggel, gyógykezeléssel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos kérdésekről,

a gyógyszerek alkalmazhatóságáról, mellékhatásáról, helyettesíthetőségéről,

az orvosi, gyermekorvosi, fogorvosi ügyeletekről,

az ügyeletes gyógyszertárakról,

az egészségügyi intézmények elérhetőségéről.

Illetve a telefonálók igény esetén ukránul beszélő orvosoktól kérhetnek tanácsot betegséggel, gyógykezeléssel és egészségmegőrzéssel kapcsolatos kérdésekben

A szolgáltatás a hét minden napján 8:00-20:00 óra között érhető el.

„Az NN Biztosítónál az orosz-ukrán háború kirobbanásától kezdve igyekszünk segíteni a menekülők és a menekültsegítő szervezetek terheinek enyhítésében. Az eddigiekben 40 millió forintot mozgósítottunk erre a célra, illetve egy 9 személyes, a menekülők és az adományok célba jutását segítő kisbuszt adományoztunk a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak. Eközben anyavállalatunk, az NN Csoport további több mint 1 millió euróval támogatta a civil szervezetek humanitárius munkáját. Az Ukrán Egészségvonal elindításával további praktikus segítséget kívánunk nyújtani, megkönnyítve a magyar nyelvismerettel nem rendelkezők egészégügyi ellátáshoz jutását” – fogalmazott Holló Bence, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója.

Az Ukrán Egészségvonal szolgáltatást a Teladoc Hungary Kft, az orvosok és a betegek közötti digitális kapcsolatteremtés specialistája, az NN Biztosító együttműködő partnere nyújtja.

 

A Újabb segítség az ukrán menekülteknek bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Újabb segítség az ukrán menekülteknek

Vélemény, hozzászólás?