A részvény: újabb könyvvel támogatja a pénzügyi edukációt, a részvénybefektetéseket az Equilor

A részvény: újabb könyvvel támogatja a pénzügyi edukációt, a részvénybefektetéseket az Equilor olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Megjelent az Equilor Befektetési Zrt. edukációs könyvsorozatának legújabb tagja, „A részvény”…

A teljes cikk itt olvasható:
A részvény: újabb könyvvel támogatja a pénzügyi edukációt, a részvénybefektetéseket az Equilor

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Megjelent az Equilor Befektetési Zrt. edukációs könyvsorozatának legújabb tagja, „A részvény” című könyv. A pénzügyeket közérthetően magyarázó trilógia záró kötete a részvénybefektetésekkel foglalkozik, és azért érdemel külön figyelmet, mert a tulajdonjogot megtestesítő értékpapírok a hazai befektetők körében egyre népszerűbbek. A kötet szerzője Buró Szilárd, az Equilor pénzügyi innovációs vezetője, aki szerint a hozamlehetőségek mellett fontos tisztában lenni a részvények kockázataival is. A legrégebbi, több mint 30 éve működő befektetési szolgáltató több eszközzel támogatja a hazai pénzügyi kultúra fejlesztését, és a visszajelzések alapján a pénzügyi edukációval foglalkozó könyvsorozatot különösen hasznosnak tartják a tájékozódó befektetők.

Buró Szilárd „A részvény” című pénzügyi edukációs könyve közérthetően mutatja be a részvény, azaz a tulajdonjogot megtestesítő értékpapírok főbb jellemzőit, a részvénykibocsátás módjait, és betekintést nyújt a 2008-as válság és a koronavírus-járvány részvénypiaci hatásaiba, valamint bemutatja a mémrészvények előnyeit és hátrányait is. A könyv olyan neves hazai szakemberek ajánlásával készült, mint Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, Orbán Gábor, a Richter Nyrt. vezérigazgatója, Korányi G. Tamás magánbefektető és Berlinger Edina, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezetője.

A 74 oldalas könyv látványos grafikonokkal ismerteti a részvényekkel kapcsolatos olyan főbb fogalmakat, mint a shortolás vagy az osztalék, bemutatja a tőzsde működését, valamint a hazai piacon a Budapesti Értéktőzsde szerepét. Buró Szilárd, a közel negyedévszázados pénzügyi tapasztalattal rendelkező szerző szerint A részvény című könyv edukációs célból született, azzal a szándékkal, hogy elősegítse a tőzsdei folyamatok minél alaposabb megértését. Az Equilor Befektetési Zrt. pénzügyi innovációs vezetője szerint fontos ugyanis, hogy ne egy jó reklám vagy egy szomszédtól hallott tipp alapján hozzon valaki befektetési döntést, hanem ténylegesen megértse, mi történik, amikor arról beszélünk, hogy részvényese lett a Mol, a Richter, a Tesla vagy éppen az Apple cégeknek. A könyv abban segít, hogy a saját felkészültségéhez mérten mindenki el tudja dönteni, hogy a részvény, mint befektetési termék megfelelő lehet-e a számára, akár a portfóliójának egy kisebb részeként is.

A hazai tőkepiac és pénzügyi tudatosság fejlesztése iránt elkötelezett, több mint 30 éves Equilor Befektetési Zrt. gondozásában megjelent ismeretterjesztő könyv a harmadik a sorban, a „Devizakereskedés egyszerűen”, valamint „A kötvény” után. 

Tovább az eredeti cikkre: A részvény: újabb könyvvel támogatja a pénzügyi edukációt, a részvénybefektetéseket az Equilor

Vélemény, hozzászólás?