Újabb logisztikai csarnokkal gazdagodik Debrecen

Újabb logisztikai csarnokkal gazdagodik Debrecen olvasható a z közlekedésvilág.hu weboldalán.

Megkezdi debreceni logisztikai csarnokának fejlesztését az Infogroup cégcsoport, az IGPark Debrecen…

A teljes cikk itt olvasható:
Újabb logisztikai csarnokkal gazdagodik Debrecen

Ahogy a z közlekedésvilág.hu beszámolt ma róla:

Megkezdi debreceni logisztikai csarnokának fejlesztését az Infogroup cégcsoport, az IGPark Debrecen ugyanis a napokban kapta meg az építési engedélyt. A fejlesztés különlegessége, hogy a BMW-gyár közelében megvalósuló csarnok építését és üzemeltetését is zöld alapokra akarják helyezni, tudósít a haon.hu.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy ipari-logisztikai ingatlanfejlesztőként nem csupán a térségek gazdasági fejlődését tudjuk támogatni, de felelősségünk is van abban, hogy parkjaink ökológiai lábnyomát lehetőségeink szerint minimalizáljuk – mondta Kovács Máté, a projekttársaság ügyvezető igazgatója. – Ez nyilván nem egyszerű, hiszen mégiscsak egy indusztriális környezetről beszélünk, de illeszkedve a cégcsoportunk ESG stratégiájába, Debrecenben az eco-industrial koncepció megvalósítását tervezzük.

A cég a már megszokott zöld megoldások – pl. napelem, napelempark – alkalmazása mellett olyan újszerű megoldásokat keres mind az épület, mind a környezet fenntartható megvalósításához, melynek nemcsak a fejlesztési, hanem az üzemeltetési szakaszban is érezhető hatása lesz.

Ennek első lépéseként az IGPark Debrecen esetében például úgy döntött, hogy a 23 ezer négyzetméteres logisztikai csarnok energiaszükségletét teljes egészében elektromos és alternatív energia biztosítja.

– 2019-ben új környezetpolitikát hirdettünk. Ennek részeként számtalan olyan intézkedésről döntöttünk, amelyek mind egy célt szolgáltak: Debrecen környezetének megóvását. Ha azonban környezetvédelemről és fenntarthatóságról van szó, nem árt, ha vannak olyan szövetségeseink, akikkel vállt vállnak vetve, közösen kereshetjük és találhatjuk meg azokat a zöld megoldásokat, amelyek garantálni képesek a tiszta és élhető jövőt. Ilyen szempontból Debrecen rendkívül szerencsés helyzetben van, mert a több éve, évtizede itt működő vállalatok – mérettől függetlenül –, valamint a gazdasági övezetekbe települő cégek is egyre nagyobb és komoly elköteleződést mutatnak a környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontok érvényesítésére. Így van ez az Infogroup által építendő új logisztikai csarnok esetében is – hangsúlyozta Papp László, Debrecen polgármestere.

Tovább az eredeti cikkre: Újabb logisztikai csarnokkal gazdagodik Debrecen

Vélemény, hozzászólás?