Újabb irodaházzal bővült az Indotek Group romániai ingatlanportfóliója

Újabb irodaházzal bővült az Indotek Group romániai ingatlanportfóliója olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Romániai irodaházzal bővült az Indotek Group régiós ingatlanportfóliója. Az akvizíció keretében…

A teljes cikk itt olvasható:
Újabb irodaházzal bővült az Indotek Group romániai ingatlanportfóliója

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Romániai irodaházzal bővült az Indotek Group régiós ingatlanportfóliója. Az akvizíció keretében Magyarország egyik vezető, ingatlanokra fókuszáló befektetési csoportja megvásárolta a Bukarest központi üzleti negyedében található, 14 emeletes One Victoriei Center irodaházat. A bruttó 12 ezer négyzetméter bérbeadható irodaterülettel rendelkező ingatlan megvásárlásával az Indotek Group tovább erősítette regionális pozícióját. A társaság jelenleg 12 országban van jelen, köztük Romániában immáron három ingatlannal, köztük két bukaresti irodaházzal és egy meghatározó kiskereskedelmi központtal Marosvásárhelyen.

Újabb romániai irodaházzal bővült az Indotek Group ingatlanportfóliója. A tranzakció keretében megvásárolt, Bukarest központi üzleti negyedében található One Victoriei Center irodaház bruttó 12 ezer négyzetméter bérbeadható irodaterülettel rendelkezik, amelyet jelenleg 14 cég bérel, köztük az S&T és a BRD Group Societe Generale. Az épület 3 szintes mélygarázzsal és 13 emelettel, emeletenként körülbelül bruttó nyolcszáz négyzetméter bérbeadható területtel rendelkezik A több mint 20 éves ingatlanpiaci tapasztalattal rendelkező Indotek Group egy márkanévváltási folyamat során kezeli és erősíti tovább az irodaházat, amely ennek eredményeképpen a Bukarest Business Center nevet kapja.

A kiváló lokációval rendelkező One Victoriei Center Bukarest fejlődő üzleti negyedében, néhány perces sétára fekszik a Piata Victoriei tértől, ahol többek között a Parlamenti Palota és a Természettudományi Múzeum is található. Elhelyezkedéséből adódóan így vonzó célpont lehet a Bukarest belvárosában irodát kereső cégek számára.

„A One Victoriei Center megvásárlásának célja, hogy fejlesszük, illetve, hogy maximális kihasználtsági adatokkal tudjuk üzemeltetni azt. Az Indotek Group értéknövelő stratégiájához illeszkedő akvizícióval pedig tovább építjük és erősítjük a társaság jelenlétét Romániában: a mostani tranzakcióval összesen már 80 ezer négyzetméternyi ingatlanbefektetést kezelünk Romániában, és közeledünk a 100.000.000 eurós beruházási volumenhez” – mondta el Florin Tirla, az Indotek Group Romániáért és Bulgáriáért felelős regionális vezetője.

A vásárlás a társaság – földrajzilag és ingatlantípusokat illetően is a diverzifikációra törekvő – nemzetközi terjeszkedési stratégiájának részeként valósult meg, hiszen az Indotek Group a magyarországi ingatlanpiac mellett számos más országban is folyamatosan keresi a potenciális befektetési célpontokat. A cégcsoport jelenleg Magyarországon kívül 12 országban van jelen: Olaszországban, Romániában, Bulgáriában, Spanyolországban, Görögországban, Szerbiában, Horvátországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Portugáliában, Szlovéniában és Cipruson rendelkezik üzleti, kereskedelmi, ipari ingatlanokkal és szállodákkal.

A One Victoriei Center irodaház akvizíciója során az Indotek Groupot jogi vonatkozásaiban a Stratulat Albulescu ügyvédi iroda, adózási, pénzügyi és strukturálási szempontból a Mazars, kereskedelmi oldalról a CBRE, műszaki vonatkozásokban pedig a Vitalis segítette.

Tovább az eredeti cikkre: Újabb irodaházzal bővült az Indotek Group romániai ingatlanportfóliója

Vélemény, hozzászólás?