Újabb szeletet ad el médiajogaiból a Barcelona

Újabb szeletet ad el médiajogaiból a Barcelona olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Folytatja közvetítési jogai eladását az FC Barcelona, a katalán klub 300…

A teljes cikk itt olvasható:
Újabb szeletet ad el médiajogaiból a Barcelona

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Folytatja közvetítési jogai eladását az FC Barcelona, a katalán klub 300 millió euróért értékesítette a LaLiga TV-s jogokat egy amerikai magántőke csoportnak. A világ egyik legismertebb foci klubja hatalmas, több mint egymilliárd eurós adósságot halmozott fel.

A vevő ismét a Sixth Street, amely ezzel az ügylettel 15 százalékos részesedést szerzett a Barcelona LaLiga TV jogaiból. Az amerikai társaság kevesebb mint egy hónapja már megvett 10 százalékot, akkor 207,5 millió eurót fizettek a jogokért. Ez azt jelenti, hogy 2047-ig ők rendelkeznek a tévés közvetítési jogok 25 százalékával a spanyol bajnokságra vonatkozó.

Az FC Barcelona részvényesei jóváhagyták a tranzakciót, ahogyan a Barcelona Licensing and Merchandising (BLM) 49,9 százalékának eladását is.

A katalán klub a világ labdarúgásának egyik legadósodottabb csapata, a teljes adósságuk 1,35 milliárd euró, amiből 673 millió van bankoknál. Ugyanakkor a közvetítési jogokból származó bevételt nem a tartozások konszolidálására fordítják, hanem további nagy bevásárlásokra, köztük Robert Lewandowski és a brazil Raphinha megszerzésére.

Tavaly decemberben a klub azt közölte, hogy további 1,5 milliárd eurós hitelt vesznek fel a Camp Nou stadion felújítására.

A Újabb szeletet ad el médiajogaiból a Barcelona bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Újabb szeletet ad el médiajogaiból a Barcelona

Vélemény, hozzászólás?