Újabb rekordbevétel a Lenovónál

Újabb rekordbevétel a Lenovónál olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A Lenovo Group bejelentette a vállalatcsoport negyedéves eredményeit, amely mind a…

A teljes cikk itt olvasható:
Újabb rekordbevétel a Lenovónál

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A Lenovo Group bejelentette a vállalatcsoport negyedéves eredményeit, amely mind a nyereség, mind a bevétel tekintetében történelmi csúcsot, az első 20 milliárd dolláros negyedévét jelentik. A vállalat működési kiválósága, amely lehetővé teszi az innovációra és a nyereségességre való összpontosítást, segített a szélesebb körű iparági ellátási kihívások leküzdésében, valamint gyors növekedést és nyereségességet eredményezett minden kulcsfontosságú üzleti csoportban és földrajzi területen.

A Lenovo teljesítménye jelentős javulást hozott az előző évhez képest. A nettó nyereség már a hatodik egymást követő negyedévben 50% feletti ütemben nőtt, a harmadik negyedévben 62%-kal, rekordösszegű 640 millió dollárra emelkedett az előző évhez képest. A nettó eredményhányad közel egy százalékponttal javult, és ezzel a csoport három éven belüli megduplázására vonatkozó célkitűzése felé halad. Az adózás előtti eredmény rekordszintű 855 millió USD volt, ami 45%-os növekedést jelent az előző évhez képest, a csoport bevétele pedig folytatta erős növekedési pályáját, és elérte a rekordszintű 20,1 milliárd USD-t, ami 17%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

A Lenovo továbbra is jelentős mértékben fektet be az innovációba: a K+F kiadások a negyedévben 38%-kal nőttek az előző évhez képest a vállalat azon szélesebb körű kötelezettségvállalásának részeként, hogy három év alatt megduplázza a K+F beruházásokat. A beruházások a Lenovo folyamatban lévő, megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtó vállalattá való átalakulásának előmozdítására irányulnak, az „Új IT” teljes „Client-Edge-Cloud-Network-Intelligence” architektúrára összpontosító technológiák kifejlesztésével. A vállalat továbbra is a 3S stratégiájára (intelligens eszközök/IoT, intelligens infrastruktúra, intelligens vertikális rendszerek) összpontosít, látva a fenntartható növekedés és a nyereségesség javításának folyamatos lehetőségeit az üzletág minden területén, és tartva a nettó árrés megduplázásának irányát a 2023/2024-es pénzügyi év végére.

A Hang Seng Indexes Company Limited bejelentette, hogy 2022. március 7-től a Lenovo a Hang Seng Index – a hongkongi irányadó részvényindex – egyik részvényeként szerepel.

„A Lenovo továbbra is kihasználja a felgyorsult digitális és intelligens átalakulás által teremtett lehetőségeket, az új IT-architektúránk pedig jól felkészített minket a „client-edge-cloud-network-intelligence” képességekkel. Egy újabb rekord negyedévvel a hatodik olyan negyedévünk volt, amikor a nettó nyereségünk éves szinten több mint 50%-kal nőtt, és történelmünk első 20 milliárd dolláros bevételi negyedévét tudhatjuk magunk mögött. Továbbra is azon az úton haladunk, hogy a 20/21-es pénzügyi év szintjéhez képest három éven belül megduplázzuk mind a nettó árrésünket, mind a K+F beruházásainkat.” – mondta el Yuanqing Yang, a Lenovo elnök-vezérigazgatója. „Ismét bebizonyítottuk, hogy a Lenovo innovációja, átalakítási stratégiája és erős végrehajtása következetesen fenntartható nyereségességnövekedést biztosít a jövőre nézve.”

A Újabb rekordbevétel a Lenovónál bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Újabb rekordbevétel a Lenovónál

Vélemény, hozzászólás?