Újabb dizájn díjakat söpört be az LG

Újabb dizájn díjakat söpört be az LG olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Az LG idén 20 elismerést gyűjtött be a világ egyik legrangosabb…

A teljes cikk itt olvasható:
Újabb dizájn díjakat söpört be az LG

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Az LG idén 20 elismerést gyűjtött be a világ egyik legrangosabb dizájnversenyén, az iF Design díjkiosztón. A 20 országból érkező, 132 tagú szakmai zsűri döntése alapján az LG OLED Objet Collection 65Art90 darabja iF Gold Award díjat érdemelt, a többi díjazott termék közül pedig 16 a dizájn, három pedig a felhasználói felület (UI) kialakításáért kapott elismerést. Idén a mintegy 11 000 beérkezett pályázatból mindössze 73 pályázó érdemelt iF Gold Awards díjat.

A díjakat 9 kategóriában, illetve szakterületen — termékdizájn, csomagolás, kommunikáció, belsőépítészeti szempontok, szakmai koncepció, szolgáltatástervezés (SD), építészet, felhasználói élmény (UX) és felhasználói felület (UI) —, egy átfogó szempontrendszer alapján ítélte oda a zsűri, amelyben szerepet játszott többek közt a termékek megkülönböztethetősége és az általuk keltett hatás is.

Az LG lifestlye tévécsaládhoz tartozó OLED Objet Collection egyik modellje a legmagasabb minősítésnek számító iF Gold Award díjat különleges, festőállványszerű kialakításáért érdemelte ki. A terméket minimalista stílus és visszafogott, semleges színek jellemzik, amely dizájnnal tökéletesen harmonikusan illeszkedik bármely enteriőrbe. A felhasználók a képernyő teljes kihasználása érdekében leengedhetik a készülék mozgatható burkolatát, vagy részben letakarhatják a kijelzőt, amelyen ekkor különböző lifestyle funkciók jeleníthetők meg.

A terméktervezés kategóriában az LG PuriCare AeroTower légtisztítót karcsú, stílusos, bármilyen dekorációhoz jól illeszkedő formavilágáért, az LG DualUp Ergo monitort pedig különleges megjelenéséért, valamint ergonomikus kényelmet biztosító kialakításáért ismerték el. Ezek mellett a termékdizájn kategóriában az LG OLED evo Gallery (77G2), az LG OLED evo (65C2) és az LG XBOOM 360 is elismerésben részesült a kiemelkedő esztétikáért, funkcionalitásért és technológiai innovációért.

A felhasználói élmény (UX) kategóriájában az LG OLED Objet kollekció, illetve az LG StandbyME (27Art10 modell) is elismerésben részesült, mivel a termékek a kényelem és a felhasználói komfort terén kiemelkedően teljesítettek. Az intuitív érintőképernyő révén a StandbyME könnyen kezelhető, a kifejezetten ehhez a termékhez tervezett felhasználói felület (UI) — amely a néző személyes szokásaihoz adaptálja a beállításokat — pedig nem hasonlít semmilyen más tévé rendszeréhez sem.

A dizájnerek és gyártók 1953 óta törekednek arra, hogy termékeik elnyerjék a formatervezésért járó iF díjakat. A hannoveri székhelyű iF International Forum Design által odaítélt iF dizájndíj a Red Dot és az IDEA (International Design Excellence Award) díjak mellett a világ három legfontosabb dizájn díja közé tartozik. Az iF dizájndíj a kiemelkedő formatervezés és a minőségi ügyfélkiszolgálás védjegye, így a fogyasztók és a felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy az ezzel a címkével ellátott termék garantáltan a kategória legjobbja.

„Nagy megtiszteltetés számunkra az iF elismerése, különösen miután a Red Dot bírái is díjazták formatervezési megoldásainkat” — mondta Lee Chul-bae, az LG dizájnközpontjának szenior alelnöke. „Az LG Electronics mindig is arra törekedett, hogy a legjobb felhasználói élményt és a legmagasabb esztétikai értéket kínálja termékeivel, ezért is nagyon fontos, hogy erőfeszítéseinket az egyik legjelentősebb formatervezési díjjal ismerik el.”

A Újabb dizájn díjakat söpört be az LG bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Újabb dizájn díjakat söpört be az LG

Vélemény, hozzászólás?