Új szereplő a körforgásos műanyaggazdálkodás piacán

Új szereplő a körforgásos műanyaggazdálkodás piacán olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A TotalEnergies és a Honeywell stratégiai megállapodást jelentett be, melynek értelmében…

A teljes cikk itt olvasható:
Új szereplő a körforgásos műanyaggazdálkodás piacán

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A TotalEnergies és a Honeywell stratégiai megállapodást jelentett be, melynek értelmében a Honeywell vállalja, hogy a TotalEnergies számára újrahasznosított polimer nyersanyagot szállít a Honeywell UpCycle feldolgozási technológiáját alkalmazó, újonnan épülő Honeywell és Sacyr újrahasznosító üzemébe. A TotalEnergies ezt a nyersanyagot vásárolja majd fel és alakítja át kiváló minőségű polimerekké, melyeket többek között élelmiszeripari csomagolásokhoz lehet majd felhasználni.

Az UpCycle létesítmény a tervek szerint évente 30 000 tonna vegyes műanyaghulladékot dolgoz fel és alakít át – ami egyébként hulladéklerakóba vagy égetőbe kerülne. Az UpCycle létesítmény tervezett üzembe helyezése 2023-ra várható. Az újrahasznosított alapanyagot – a TotalEnergies európai székhelyű termelési egységeiben – kiváló minőségű polimerek előállítására fogják felhasználni, melyek az érintetlen, szűz polimerekkel azonos tulajdonságokkal rendelkeznek. Ennek köszönhetően várhatóan az alkalmazások széles körét biztosítani tudják, beleértve az élelmiszeripari felhasználást. Így megfelelőek lesznek a rugalmas és merev élelmiszercsomagoló anyagok előállítására is.

Mindkét fél elkötelezett a műanyaghulladék problémájának kezelése és a körforgásos, fenntarthatóbb gazdaság kiépítésének elősegítése mellett Európában és a világ többi részén.

„Örülünk, hogy a Honeywell-lel együttműködve a műanyag-újrafeldolgozás fejlesztésével kezeljük a műanyaghulladékok által okozott problémát, és ezáltal elősegítjük a fenntartható fejlődés egyik pillérét jelentő körforgásos gazdaságot. Ez a projekt – melynek 2023 a tervezett indítása – hozzájárul ahhoz, hogy elérjük azt a célkitűzésünket, hogy 2030-ra 30%-ban újrahasznosított és megújuló polimereket állítsunk elő” – mondta Valérie Goff, a TotalEnergies polimerekért felelős vezető alelnöke.

„A műanyagok iránti kereslet továbbra is növekvő tendenciát fog mutatni, ezért rendkívül fontos a hulladékgazdálkodás és a műanyaggyártás közötti kapcsolat megteremtése, a műanyagok körforgásának erősítése érdekében” – mondta Ben Owens, a Honeywell Sustainable Technology Solutions alelnöke és vezérigazgatója, majd így folytatta: „A TotalEnergies vállalattal való kapcsolat stabil újrahasznosított alapanyag átvételi partnerséget biztosít számunkra, és a Sacyrral nemrég bejelentett újrahasznosító üzemünkkel együtt a Honeywell élen jár a körforgásos műanyaggazdaság felé vezető úton.”

A Új szereplő a körforgásos műanyaggazdálkodás piacán bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Új szereplő a körforgásos műanyaggazdálkodás piacán

Vélemény, hozzászólás?