Új sorozatokkal erősít a Spektrum

Új sorozatokkal erősít a Spektrum olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Különleges kalandokra hív a Spektrum májusban; a nézők képzeletben egy második…

A teljes cikk itt olvasható:
Új sorozatokkal erősít a Spektrum

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Különleges kalandokra hív a Spektrum májusban; a nézők képzeletben egy második világháborús titkosügynök program részesei lehetnek, de azt is megtudhatják, hogyan lehet túlélni Kanadában a legkeményebb teleket, vagy épp azt, kik az az egykori aranyásók modernkori utódai az opál nyomában.

 

Európát 1940 júliusában a második világháború sötét árnya borította. A kontinenst leigázó náci hadsereg már Calais-nál volt, harminc kilométerre a brit partoktól. Tartva az inváziótól, Churchill elrendelte egy új, titkos alakulat felállítását, azzal a céllal, hogy az ellenséges vonalak mögött szabotálja a náci hadigépezet működését. Ez lett a Különleges Hadműveleteket Végrehajtó Egység, az SOE (Special Operations Executive). A Spektrum vadonatúj ötrészes sorozatában ennek a titkos szervezetnek a programja kel életre, miután 60 évet pihent lakat alatt. A kiképzést arra találták ki, hogy felkészítse az ügynököket a nácik ellen folytatott titkos és halálos háborúra. A Titkosügynök kerestetik című dokusorozatban tizennégy különböző életkorú, hétköznapi ember veti alá magát ugyanannak a kimerítő fizikai, pszichológiai és mentális felmérésnek, éppúgy, mint az ügynökök a ’40-es években, akiknek az volt a feladata, hogy minden szükséges eszközzel megakasszák a német hadi gépezetet.

 

Májusban azonban nem csak a titkosügynökök kapnak főszerepet a Spektrum kínálatában, hanem a hat leleményes, messzi északon élő ember is, akik életét nyomon követve kiderül, mit jelent túlélni és boldogulni Kanada legkeményebb vidékén. A tradicionális tudást kell ötvözniük a modern világ egyre növekvő igényeivel Igaliuit város lakóinak is, akiknek évente 60 millió liter üzemanyagra van szükségük ahhoz, hogy túléljék a téli időszakot, ez biztosítja ugyanis számukra az energiatermelést és a vízellátást is. A Hív a valódi észak azok számára biztosan izgalmas, akik nyomon követték a Spektrumon a hatszoros Emmy-díjas Élet a fagypont alatt című szériát, amely 2019 óta töretlen sikerrel fut a csatornán. Az utóbbi alkotásban egy-egy alaszkai család élete bontakozik ki, amint a hosszú, sötét és fagyos telet próbálják átvészelni egy olyan vidéken, ahol a hőmérséklet rendszeresen a végzetes -62 Celsius fokig süllyed, percek alatt fagyasztva le a végtagokat.

 

Végül május utolsó hetében új részekkel érkezik az Opálvadászok című sorozat, melyből kiderül, hogy egyetlen darabka az ásványból dollármilliókat érhet, ezért nem csoda, ha a modern kori aranyásókhoz hasonlóan az opál után is kitartó keresés folyik, hisz világszerte hihetetlen a kereslet utána. A kitermelés 90%-a ráadásul a Föld egyetlen pontjáról származik: Ausztrália távoli, úgynevezett Outback – azaz „Isten háta mögötti” – vidékéről. Az Outback vidéken tevékenykedő opálvadászok fizikai határaikat és anyagi forrásaikat a végsőkig feszegetve felperzselődött talajokon hatolnak át, tikkasztó hőséggel küzdenek meg és mérges kígyókkal és pókokkal néznek szembe, készen állva arra, hogy akár extrém, irreális árat fizetve ugyan, de megszerezzék a mindent elsöprő jutalmat: a dollármilliókat érő opált.

 

Májusi Spektrum premierek:

 

Hív a valódi észak

május 14. 11:00 szombat

 

Titkosügynök kerestetik

május 16. 21:00

 

Opálvadászok

május 24. 20:00

A Új sorozatokkal erősít a Spektrum bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Új sorozatokkal erősít a Spektrum

Vélemény, hozzászólás?