Új orvosigazgató a Pfizer hazai vezetőségében

Új orvosigazgató a Pfizer hazai vezetőségében olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Dr. Dragon Erika huszonnégy évvel ezelőtt csatlakozott a Pfizer magyarországi csapatához,…

A teljes cikk itt olvasható:
Új orvosigazgató a Pfizer hazai vezetőségében

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Dr. Dragon Erika huszonnégy évvel ezelőtt csatlakozott a Pfizer magyarországi csapatához, és egy hosszabb franciaországi kitérő után 2022. elejétől tölti be a hazai orvosigazgatói posztot.

Dr. Dragon Erika a kilencvenes évek elején kezdte gyógyszeripari pályafutását, rögtön az orvosi diploma megszerzése után, később másoddiplomát szerzett a Budapesti Corvinus Egyetemen Huszonnégy évvel ezelőtt csatlakozott a Pfizer hazai csapatához, mint termékmenedzser. 2006-ban sikeresen megpályázott a vállalaton belül egy európai állást, melynek központja Párizsban volt, így családjával együtt Franciaországba költözött. Párizsi tartózkodása alatt számos területen dolgozott különböző pozíciókban – ideértve a HIV, urológia, nőgyógyászat, reumatológia, akut és krónikus fájdalomcsillapítás területét. Karrierje során egyre magasabb pozíciókat töltött be, majd közel tíz éves franciaországi tartózkodás után visszaköltözött Magyarországra. 2019-től a Pfizer globális csapatában dolgozott szenior orvosigazgatóként a reumatológiai és onkológiai fájdalomcsillapítás területén, majd 2022 januárjától a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. orvosigazgatója. 

“Fontosnak tartom, hogy a Pfizerre nem csupán, mint vakcinát gyártó cégre tekintsenek, hanem olyan kutatással és fejlesztéssel foglalkozó gyógyszeripari vállalatra, mely kimagasló eredményeket ért el az onkológia, reumatológia, immunológia, infektológia, kardiológia és a ritka betegségek területén is, áttörést hozva ezzel betegek millióinak életében.” – mondta el a kinevezés kapcsán Dr. Dragon Erika

A Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. orvosigazgatójaként Dr. Dragon Erika vezeti a cégen belüli teljes orvosi osztályt, mely biztosítja, hogy a Pfizer kutatási területeivel, valamint készítményeivel kapcsolatos szerteágazó tudományos és oktatási tevékenységek megfeleljenek a legmagasabb szintű orvosszakmai követelményeknek is. 

Tovább az eredeti cikkre: Új orvosigazgató a Pfizer hazai vezetőségében

Vélemény, hozzászólás?