Megnyílt a Virág Judit Galéria új, nyarat idéző kamaratárlata

Megnyílt a Virág Judit Galéria új, nyarat idéző kamaratárlata olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az ingyenes tárlat augusztus 12-ig várja a látogatókat Berobbant a nyár…

A teljes cikk itt olvasható:
Megnyílt a Virág Judit Galéria új, nyarat idéző kamaratárlata

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Az ingyenes tárlat augusztus 12-ig várja a látogatókat

Berobbant a nyár a Virág Judit Galériába, ahol a falakat két hónapon át magyar festők vízpartokat ábrázoló művei uralják. Egry József, Csók István, Vaszary János és Szőnyi István egy-egy műve is megidézi a kánikulát. Az idén 25 éves galéria új, ingyenesen megtekinthető kamaratárlatán minden egyes alkotás megvásárolható.

Klasszikus és kortárs alkotásokat állít ki új kamaratárlatán a Virág Judit Galéria, ahol a stílusok változatosak, egy azonban közös: a vízpart és a napsütötte táj szeretete. A magyar festők alkotásai kivétel nélkül a nyár legszebb pillanatait és többek között a balatoni, vagy épp Duna-parti hangulatot idézik meg.

A 19. század realizmusát Bruck Lajos és Deák Ébner Lajos finom naturalista művei képviselik. A magyar modernizmus és a Párizsi iskola művészeitől – Kádár Béla, Kmetty János, Kernstok Károly, Márffy Ödön, Csók István, Vaszary János és Derkovits Gyula – nyarat idéző alkotások kaptak helyet.

A látogatók megtekinthetik Patkó Károly, valamint a Gresham-körhöz tartozó Szőnyi István és Egry József festményeit is, akiket szinte egy életen át megihletett a Dunakanyar, Zebegény és a Balaton-felvidék. A kiállításon kortárs alkotók, például Fehér László, Radák Eszter és Bodolóczki Linda legújabb művei is láthatóak.

A nyári kamaratárlatot augusztus 12-ig bárki, ingyenesen megtekintheti hétköznapokon 10 és 18 óra között a Falk Miksa utca 30. alatt.

A kiállított képek megvásárolhatóak.

Tovább az eredeti cikkre: Megnyílt a Virág Judit Galéria új, nyarat idéző kamaratárlata

Vélemény, hozzászólás?