Lépett a JYSK: új helyről érkeznek a bútorok

Lépett a JYSK: új helyről érkeznek a bútorok olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Régiós központ lesz Magyarország, hatékonyabb lehet az áruszállítás Magasabb fokozatra kapcsolt…

A teljes cikk itt olvasható:
Lépett a JYSK: új helyről érkeznek a bútorok

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Régiós központ lesz Magyarország, hatékonyabb lehet az áruszállítás

Magasabb fokozatra kapcsolt a JYSK boltlánc 200 millió eurós beruházásból épült új logisztikai központja: az ecseri bázis júniusban megkezdte a magyar üzletek kiszolgálását, azaz ezentúl innen érkezik az áru az üzletek polcaira. Egyelőre 300 féle terméket tárolnak a 143 ezer négyzetméteres létesítményben, és hetente 40 kamion gördül be. Júliustól már Horvátország is innen kapja a termékeket, és teljes kapacitás mellett még több országot szolgálnak majd ki. A központ az ellátási problémákon is enyhíthet, a raktárból sokkal gyorsabban és hatékonyabban működik majd az áruszállítás a régióban. 

Régiós szinten is meghatározó része lesz a JYSK európai logisztikájának az Ecseren épült logisztikai központ, amely a jövőbeni szállítási problémákon is segíthet. Amikor a központ teljes kapacitással beindul, akkor Magyarországról látják el Szlovákia, Horvátország és Szlovénia áruházait termékekkel.

Elindult Magyarország, felkészül Horvátország

A 143 ezer négyzetméteres és 205 ezer paletta árut tárolására képes, két automatizált magasraktárral felszerelt elosztóközpontba egyelőre hetente 40 kamionnyi áru érkezik, de a szállítmányok száma folyamatosan emelkedik. Jelenleg 300 féle terméket tárolnak itt, ami nagyjából 15 ezer raklapnyi árut jelent. 

„Júliusban Horvátország, ezt követően pedig Szlovénia és Szlovákia is bekapcsolódik az ecseri központú logisztikai láncba. Ráadásul nem csak a logisztikát nézve lesz meghatározó a központ, a JYSK még jelentősebb munkáltatóvá is válik, hiszen az elosztóközpont kezdetben 300 munkahelyet teremt, a forgalom bővülésével pedig akár 500 főre is emelkedhet az Ecseren foglalkoztatottak száma” – mondta Szimeiszter Sándor, a JYSK Magyarországért, Ausztriáért és Görögországért felelős country managere.

43 méteres magasraktár

Az elosztóközpont része egyébként két, 43 méter magas torony is, amelyekben automatizált magasraktárak működnek majd. A gépek beszerelése és tesztüzeme a következő hónapokban zajlik, és októberre indulhatnak be a tornyok teljes kapacitással. 

Az automatizált rendszerek és a hatékony áruútvonalak mellett a központ tervezésének másik fő vezérfonala a fenntarthatóság volt. A több országot kiszolgáló logisztikai központ létrehozása is évi 4,5 millió kilométerrel kevesebb fuvarútvonalat jelent, amivel évi 3600 tonna szén-dioxid kibocsátás spórolható meg. Az épületen belül csak elektromos targoncák közlekednek, és a tetőn hatezer négyzetméteren telepítettek napelemeket, a melegvíz-ellátást napkollektorokkal támogatják, és hőszivattyúval csökkentik a fűtési igényt. 

A JYSK bízik abban, hogy a high-tech központ segítségével csökkenteni tudják az ellátási problémák jelentette nehézségeket és kiszámíthatóbbá tehetik a logisztikai folyamatokat. 

Tovább az eredeti cikkre: Lépett a JYSK: új helyről érkeznek a bútorok

Vélemény, hozzászólás?