Új évaddal jön a Nat Geo bűnös sorozata

Új évaddal jön a Nat Geo bűnös sorozata olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A National Geographic népszerű sorozatának második évadában Mariana van Zeller oknyomozó…

A teljes cikk itt olvasható:
Új évaddal jön a Nat Geo bűnös sorozata

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A National Geographic népszerű sorozatának második évadában Mariana van Zeller oknyomozó újságíró a Föld legveszélyesebb és legszervezettebb csempészhálózatainak kulisszái mögé viszi a nézőket.

A National Geographic világhírű, Peabody- és DuPont-díjas oknyomozó újságírója, Mariana van Zeller, folytatja életveszélyes, nagy bátorságot és leleményességet igénylő feltárómunkáját a globális alvilág legmélyebb, legsötétebb szféráiban. Mariana van Zeller a National Geographic ikonikus nevét és közismerten jó kapcsolatrendszerét felhasználva az izgalmas epizódokban nemcsak hogy sikeresen bejut a legsikeresebb és legbefolyásosabb bűnszervezetek kulisszái mögé, de szóra is bírja azok irányítóit, feltárva előttünk az illegális csempészhálózatok és feketepiacok bonyolult belső működését.

„A bűn kereskedői teljes második évadát a pandémia idején forgattuk, így számtalan nehézséggel kellett megbirkóznunk… a járvány azonban egyúttal a feketepiacok robbanásszerű növekedését is magával hozta, így, azt hiszem, a sorozat ma aktuálisabb, mint valaha. A második évadban még a korábbinál is mélyebbre merülünk a föld alatti szervezetek félhomályos világában, minek eredményeként még alaposabb rálátásunk nyílik ezek működésére” – nyilatkozta van Zeller a széria új szezonjának jelentőségéről.

A bűn kereskedői tízrészes sorozat második évadában van Zeller napjaink legjövedelmezőbb, legvirágzóbb bűnszervezeteit és bűnelkövetési módszereit veszi górcső alá. Az epizódokban többek közt végigutazunk a hírhedten veszélyes „metamfetamin-országúton”; megismerjük a becsapáson alapuló randiapplikációk belső működését, feltérképezzük a marihuána kaliforniai feketepiacát, mely robbanásszerű növekedésen ment át a szer négy évvel ezelőtti legalizálása óta. Nyomon követhetjük az Egyesült Államokban ellopott autókat, melyek egy része az eltulajdonításuk után konténerszállító hajókon Nyugat-Afrika felé veszi az irányt. Beleshetünk az amerikai motoros bandákat övező misztikus homály mélyére, ahol a filmek által sugallt romantikus hősiesség helyett nyers erőszak és brutalitás fogad minket; és meglepve tapasztaljuk, hogy a közösségi média által sulykolt szépségideál bűvöletében sokan még olcsó hotelszobákban működő állítólagos plasztikai sebészek kése alá is hajlandóak befeküdni a remélt testi tökéletesség érdekében.

Az amerikai társadalomra mindazonáltal a fegyvereken, a kábítószereken és a pénzéhségen túl egy további tényező, a szélsőséges ideológiák is nagy veszélyt jelentenek; ezt bizonyítja az a megrázó epizód, melyben van Zeller egy, a fehér felsőbbrendűséget hirdető – és az elméletei megvalósítása érdekében még az erőszaktól se visszariadó – földalatti mozgalom tagjai közé látogat.

A bűn kereskedői első évada számos elismerésben részesült, a sorozatban nyújtott teljesítményéért 2021-ben Mariana van Zeller nyerte a Gracie Awardot a legjobb riporter/tudósító kategóriában, és a műsor egy Critics Choice Real TV Awards-jelölést is kapott a bűnügyi alkotások között – valamint a szériát nemrégiben dokumentumfilmes Emmy-díjra jelölték az üzleti és gazdasági témájú alkotások kategóriájában.

A második évad február 18-án indul, este 21 órakor a Metamfetamin című epizóddal a National Geographic csatornán. Az új részek minden héten, pénteken, este kilenc órakor láthatóak.

A Új évaddal jön a Nat Geo bűnös sorozata bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Új évaddal jön a Nat Geo bűnös sorozata

Vélemény, hozzászólás?