20 éves a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület

20 éves a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület olvasható a azutazo.hu weboldalán.

2003-ban az önkormányzat és a turizmusban érdekelt felek együttműködésével, közös finanszírozásban,…

A teljes cikk itt olvasható:
20 éves a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

2003-ban az önkormányzat és a turizmusban érdekelt felek együttműködésével, közös finanszírozásban, az országban elsőként jött létre egy olyan alulról építkező szervezeti egység, a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület, ahol a felelősség és a döntéshozatal a turizmus tényleges szereplőinek kezébe került.

Az egyesület tagsága a kezdetektől fogva stabilan 100 fő körül mozog. A partnerek kb. 40 százaléka alapítás óta hűséges tagja az egyesületnek, illetve több újonnan induló vállalkozás csatlakozik évről-évre a civil szervezethez.

Az egyesület legfontosabb feladata a településszintű marketing-, reklám és értékesítési munka végzése, azaz a település turizmusának menedzselése, továbbá termékfejlesztésen dolgozik, koordinációs, érdekképviseleti, panaszkezelési, pályázatmenedzsment-feladatokat lát el, információs irodát működtet.

Az online és offline marketingmunkát rendszeresen megújuló, színvonalas imázs fotókkal és videókkal teszik teljessé. Háromnyelvű települési és térségi kiadványokkal segítik a településre érkező vendégek tájékozódást, és kiemelt figyelmet fordítanak a naprakész információk online felületeken történő gondozására. Ezen kívül részt vesznek vásárokon, szakmai rendezvényeken, aktívan bekapcsolódnak a térségbe érkező study tourokba, valamint rendszeresen tájékoztatják a médiát az aktualitásokról, újdonságokról.

Az egyesület május szakmai programmal és különleges, gyermeknapi születésnapi partival ünnepelte jubileumát.
Forrás: Gyenesdiási Turisztikai Egyesület

Gyenesdiás családbarát pozicionálásának megfelelően erre irányuló minősítési rendszert vezettek be. A garantált programok a hét minden napjára változatos szabadidős kikapcsolódást biztosítanak a vendégeknek. 2008 óta működik a WB Gyenesdiás Plus kedvezménykártya, majd 2017-ben bevezették a partner-vendéglátóegységek kezdeményezésére a Gyenesdiás Gastro Cardot. A térségi hálózat részeként működő kerékpárkölcsönző a kínálatbővítés mellett az egyesület pénzügyi fenntarthatóságát is segíti. 2020-ban debütált az egyesület legújabb kalandjátéka, a GyenEscape. Az azóta is népszerű játékot szabadulószobák ihlették, az egyesület kreatív munkatársai ötvözték benne a természetjárást, a kalandjátékot és az aktív kikapcsolódást.

A 2009-ben, illetve 2011-ben nyertes TDM-pályázatok nagy lendületet adtak az egyesületnek és a település turizmusának, illetve egyéb pályázati forrásoknak köszönhetően megvalósult fejlesztések is hozzájárultak ahhoz, hogy az ide látogató vendégek a legjobb és legtöbb élményben részesüljenek, és később is visszatérjenek a településre.

Tovább az eredeti cikkre: 20 éves a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület

Vélemény, hozzászólás?