A Baker McKenzie budapesti irodája Fehérváry Ákost választotta irodavezető partnerévé 

A Baker McKenzie budapesti irodája Fehérváry Ákost választotta irodavezető partnerévé  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Baker McKenzie globális ügyvédi iroda budapesti irodája Fehérváry Ákost választotta…

A teljes cikk itt olvasható:
A Baker McKenzie budapesti irodája Fehérváry Ákost választotta irodavezető partnerévé 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A Baker McKenzie globális ügyvédi iroda budapesti irodája Fehérváry Ákost választotta irodavezető partnerévé. A pozíciót július 1-től veszi át Hegymegi-Barakonyi Zoltántól, aki kilenc éven át vezette az irodát. Ezzel egyidejűleg a társaság cégneve Hegymegi-Barakonyi és Fehérváry Baker & McKenzie Ügyvédi Irodára változik.

Fehérváry Ákos magasan képzett, társasági jogi, illetve hazai és határokon átnyúló M&A ügyekkel foglalkozó ügyvéd, aki jelentős munkajogi tapasztalattal rendelkezik. Elsősorban az olaj- és gázipar, az autóipar, az energia/megújuló energia, a technológiai és a gyógyszeripar területén tevékenykedik. Az évek során számos meghatározó tranzakciót vezényelt le Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban, amelyek közül több is jelentős mérföldkőnek számított a piacon. 

A frissen kinevezett vezető 1997-ben kezdte meg jogi karrierjét ügyvédjelölti pozícióban a Baker McKenzie-nél. Pályafutása során kulcsszerepet játszott az iroda innovációs és üzletfejlesztési kezdeményezéseiben. A budapesti társasági jogi, valamint M&A csoport társvezetőjeként és a munkaügyi terület vezetőjeként dolgozó szakember komoly elismeréseket szerzett mind üzleti, mind pedig szakmai körökben, és az elismert jogi rangsorok kiemelt szakértőként jegyzik. A szakember az iroda kínai ügyfeleket kiszolgáló részlegének társvezetője is egyben.

„Megtiszteltetés számomra, hogy a budapesti irodát vezethetem. Magasan van a mérce, hiszen egy nagyon sikeresen működő cég vezetését veszem át, de elkötelezett vagyok amellett, hogy tovább erősítsük üzletágainkat és szervezetünket. A jövőben is megoldásalapú és üzleti fókuszú, innovatív szolgáltatásokat kell kínálnunk ügyfeleinknek, tovább mélyítve iparági tudásunkat és kiaknázva az új technológiákat. Mindeközben olyan sokszínű és motiváló munkakörnyezetet teremtünk, amelyben csapatunk minden tagja fejlődhet” – hangsúlyozta Fehérváry Ákos a kinevezésével kapcsolatban. 

Hegymegi-Barakonyi Zoltán leköszönő irodavezető partner a váltással kapcsolatban elmondta: 

Örülök, hogy kilenc év után egy olyan kollégának adhatom át az iroda vezetését, aki eddigi munkája és teljesítménye alapján élvezi a partnerek teljes bizalmát. Biztos vagyok benne, hogy Ákos sikeresen folytatja azt a munkát, amely a Baker McKenzie budapesti irodájának 35 évvel ezelőtti megnyitásakor vette kezdetét, és ezáltal tovább erősíti irodánk pozícióját a jogi szolgáltatások magyarországi piacán. A magam részéről elsősorban a szellemi tulajdon és versenyjogi praxisaink erősítésével kívánom őt segíteni e célok megvalósításában.”

Tovább az eredeti cikkre: A Baker McKenzie budapesti irodája Fehérváry Ákost választotta irodavezető partnerévé 

Vélemény, hozzászólás?