Turisztikai adatok – lesznek, akik haladékot kaphatnak az Ntak-csatlakozásra

Turisztikai adatok – lesznek, akik haladékot kaphatnak az Ntak-csatlakozásra olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hosszabb felkészülési időt kér a jogalkotótól…

A teljes cikk itt olvasható:
Turisztikai adatok – lesznek, akik haladékot kaphatnak az Ntak-csatlakozásra

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hosszabb felkészülési időt kér a jogalkotótól a vendéglátóhelyek és turisztikai attrakciók kötelező, Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (Ntak) történő csatlakozására, ezért jogszabálymódosítást kezdeményez – közölte a szervezet.

Már több ezer turisztikai vállalkozás regisztrált tavaly november óta a rendszerbe, ugyanakkor a megfelelő felkészülés érdekében a számukra a jogszabályban előírt, idén július elsejei adatszolgáltatási időpont módosítását kezdeményezik. A hosszabb felkészülési idő több tízezer vendéglátó üzlet és turisztikai attrakció technikai felkészülését és a személyzet képzését is segíti.

Az MTÜ tavaly októberben jelentette be, hogy a szálláshelyek után vendéglátóhelyekkel és a turisztikai attrakciókkal bővül az Ntak, így 2022 júliusától Magyarország legátfogóbb, valós idejű, big data állománya segíti az adatvezérelt döntéseket. A digitális adatszolgáltatás 2019 július elsején indult el a magyarországi szállodákban.

Az Ntak kizárólag statisztikai célú adatok digitális kezelésére alkalmas – semmilyen, a vendégekkel kapcsolatos személyes adatot nem rögzít, és nem is fogad be. A rendszer a legfontosabb turisztikai mérőszámokat mutatja, azaz, hogy hány turista, melyik országból, hány napot tölt az adott szálláshelyeken, milyen szolgáltatásokat vesz igénybe és mennyi pénzt költ. (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: Turisztikai adatok – lesznek, akik haladékot kaphatnak az Ntak-csatlakozásra

Vélemény, hozzászólás?