Kategóriák
Friss hírek

Túrázók figyelem! Szarvasbőgés idején korlátozottan látogathatók a Mecsek, a Zselic és az Ormánság erdőségei

Túrázók figyelem! Szarvasbőgés idején korlátozottan látogathatók a Mecsek, a Zselic és az Ormánság erdőségei olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Korlátozások mellett látogathatók csak a Mecsek, a Zselic és az Ormánság…

A teljes cikk itt olvasható:
Túrázók figyelem! Szarvasbőgés idején korlátozottan látogathatók a Mecsek, a Zselic és az Ormánság erdőségei

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Korlátozások mellett látogathatók csak a Mecsek, a Zselic és az Ormánság erdőterületei a szarvasbőgés időszakában, egész szeptemberben – közölte a területeket kezelő Mecsekerdő Zrt. az MTI-vel.

A társaság tájékoztatása szerint a Szigetvári Erdészet sasréti, a Sásdi Erdészet kisvaszari, az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi, a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei, továbbá a Sellyei Erdészet szentegáti vadászterületén lép életbe szeptember 1-től a hónap utolsó napjáig tartó részleges erdőlátogatási korlátozás.

Azt kérik a látogatóktól, hogy az erdőterület és a vadállomány nyugalma érdekében csak reggel nyolc és délután négy óra között tartózkodjanak a megjelölt erdőrészeken. A korlátozás – tették hozzá – főként a vad élőhelyéül szolgáló erdőterületeket érinti, és nem vonatkozik lakott területekre, kerékpárutakra, parkokra, és frekventált kirándulóhelyekre, kiépített turisztikai központokra, illetve azok környékére.

Szeptemberben a napnyugtától napkeltéig tartó időszakban a Mecsekerdő Zrt. csak a vezetett kirándulásokon való részvételt javasolja: a társaság két éjszakai túráján a közlemény szerint esélyük is lehet a résztevőknek megtapasztalni a gímszarvasok nászát kísérő különleges hangulatot. A korlátozásról és a túrákról további információk olvashatóak a www.mecsekerdo.hu internetes oldalon és a társaság Facebook-oldalán. (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: Túrázók figyelem! Szarvasbőgés idején korlátozottan látogathatók a Mecsek, a Zselic és az Ormánság erdőségei

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?