Biztonságban az interneten a Google termékeivel és azokon is túl

Biztonságban az interneten a Google termékeivel és azokon is túl olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Google egyik legfontosabb célja, hogy biztonságos online teret hozzon létre…

A teljes cikk itt olvasható:
Biztonságban az interneten a Google termékeivel és azokon is túl

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A Google egyik legfontosabb célja, hogy biztonságos online teret hozzon létre a felhasználói számára. A Biztonságos Internet Nap (Safer Internet Day) alkalmából a Google beszámol az internetbiztonságért végzett munkájáról, valamint bemutatja új együttműködéseit. Mindemellett a vállalat az eddigi legerősebb védelmet mutatja be a magas kockázatú felhasználók és csoportok számára, valamint új, fokozott böngészési biztonságot mindenki számára. 

Segítség az internet tudatos és biztonságos használatához

A Google egyik együttműködő partnere a Khan Academy nonprofit oktatási szervezet. A vállalat támogatja a biztonságos internethasználat ismereteit oktató ingyenes online tananyag kidolgozását. A Google 5 millió dollárral járul hozzá a világszerte elérhető, könnyen érthető és megvalósítható online biztonsági tartalmak létrehozásához a Khan Academy havi 18 millió felhasználója számára. Csak tavaly a “hogyan állítsuk meg a személyazonosság-lopást” keresések száma több mint 110%-kal ugrott meg, rámutatva, hogy az emberek tippeket keresnek arra, hogyan védhetik meg magukat online. A Google korábbi kezdeményezése, a “Légy az Internet Ásza” az internet tudatos és biztonságos használatára hívja fel a figyelmet és számos pozitív hatást érhet el. Ezt folytatja most a vállalat a Khan Academy széles közönsége számára is – így dolgozva azért, hogy az internethasználat mindenki számára biztonságos legyen

A felhasználók adatainak védelme

A Google egyszerű, könnyen használható eszközöket, mint például a Biztonsági ellenőrzés, kínál a felhasználóknak, amelyek könnyen megvalósítható javaslatokat adnak Google-fiókjuk biztonságának megerősítéséhez. 2021-ben az emberek több mint 1,5 milliárd Biztonsági ellenőrzést hajtottak végre. 2021-ben 150 milliónál több ember kezdte el használni a kétlépcsős azonosítást (2SV). A Google kutatásainak eredményei azt mutatták, hogy ennek eredményeként 50%-kal csökkent a feltört fiókok száma.

A Google a mai napon bemutatja

  • Nagyobb védelem a magas kockázatú felhasználók számára: A vállalat globálisan olyan szervezetekkel dolgozik együtt, mint a Nemzetközi Alapítvány a Választási Rendszerekért (IFES), hogy segítsen a kampányok és a magas kockázatú felhasználók biztonságának növelésében. Mint mindig, most is arra biztatják a magas kockázatú felhasználókat, hogy vegyék igénybe be ingyenes Speciális védelem programot, amely a legerősebb Google-fiók biztonsági opciókat foglalja magában, és proaktívan véd az új és fejlődő fenyegetések ellen. 
  • A fiókszintű, továbbfejlesztett biztonságos böngészés bevezetése: A fiókszintű fokozott Biztonságos Böngészés lehetővé teszi a Google-felhasználók számára, hogy új szintre emeljék online biztonságukat, és élvonalbeli védelmet kapjanak az adathalászat és a rosszindulatú programok ellen. A lehető legátfogóbb védelem biztosítása érdekében a fenyegetésekkel kapcsolatos információk megosztásra kerülnek a termékek között. Így akár a Chrome-ot, akár a Gmailt, akár mást használ, nyugodt lehet, hiszen a támadók nem tudják majd észrevétlenül megcélozni a termékek közt átjárva.

Az irányítás a felhasználó kezében

A saját adataik felett a felhasználók rendelkeznek. Ezért fejlesztett a Google olyan eszközöket, mint például az Adatvédelmi ellenőrzés, amelyek segítségével a felhasználó  irányít, valamint hasznos emlékeztetőket kap arról, milyen tevékenységeket ment a rendszer, mely harmadik féltől származó alkalmazásoknak van engedélyük az adataihoz való hozzáférésre, és egyszerű vezérlőkkel módosíthatja a beállításait. 

Bár Biztonságos Internet Nap csak egyszer van egy évben, a Google azért dolgozik, hogy a felhasználói minden nap biztonságban legyenek. További információt a Safety Center oldalon talál.

Tovább az eredeti cikkre: Biztonságban az interneten a Google termékeivel és azokon is túl

Vélemény, hozzászólás?