Az Átrium új bemutatója minden határon túl

Az Átrium új bemutatója minden határon túl olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Sírás és vigadás, vita és muzsika, sérelmek és fájdalmak, határon innen…

A teljes cikk itt olvasható:
Az Átrium új bemutatója minden határon túl

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Sírás és vigadás, vita és muzsika, sérelmek és fájdalmak, határon innen és minden határon túl – készül az Átrium és a Kosztolányi Dezső Színház közös előadása, A trianoni csata Alföldi Róbert és Péterfy Bori szereplésével. Bemutató: március 12-én az Átriumban.

Az Átrium ezúttal a határon túli színjátszás egyik legprogresszívebb társulatával, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházzal közösen készül bemutatójára. Az ötfős szabadkai társulathoz – Búbos Dávid, Fülöp Tímea, Kucsov Borisz, Mészáros Gábor és Verebes Andrea – három színész csatlakozott az Átrium csapatából – Alföldi Róbert, Kovács Máté és Péterfy Bori –, azzal a szándékkal, hogy két nézőpont ütközzön a színpadon: mi történt száz év alatt a határon innen és túl velünk, magyarokkal együtt és külön külön.

A rendező a szabadkai társulat vezetője, Urbán András, aki dolgozott már korábban is az Átriumban, a Mefisztó című produkció rendezőjeként, ami Alföldi Róbert főszereplésével azóta is sikerrel van műsoron. Most nem egy megírt irodalmi mű, hanem a színészek személyes történetei, improvizációk és tematikus jelenetek által készül a végleges darab, amihez a trianoni szerződés századik évfordulója szolgáltatta az apropót. 

A kor és a téma jellegzetes zenei műfajaiban Szerda Árpád készített dalokat az előadáshoz, amelyet háromtagú zenekar élőben játszik a produkcióban. Az operettből, a szerb turbofolkból és az irredenta zenei hagyományokból is merít az előadás zenei világa, amelynek műfaja: díszelőadás, részekre szakítva.

A trianoni csata bemutatója március 12-én lesz az Átriumban.

Tovább az eredeti cikkre: Az Átrium új bemutatója minden határon túl

Vélemény, hozzászólás?