Autós vakáció: felmérték, hogy hol a legőrültebbek a sofőrök

Autós vakáció: felmérték, hogy hol a legőrültebbek a sofőrök olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A francia autópálya-üzemeltető, a Vinci Autoroutes rendelt egy felmérést a nyárra…

A teljes cikk itt olvasható:
Autós vakáció: felmérték, hogy hol a legőrültebbek a sofőrök

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A francia autópálya-üzemeltető, a Vinci Autoroutes rendelt egy felmérést a nyárra készülve, amely tizenegy európai ország tizenkétezer autósának megkérdezésével készült. Arra voltak kíváncsiak, ki mit gondol a maga és más, külföldi sofőrök vezetési stílusáról – írta az Index.

A cikk szerint a lengyelek 42 százaléka mondja azt, hogy mindenki a maga stílusában vezet, azaz „senki nem szólhat bele, hogyan vezetek”, míg ez az arány a spanyoloknál mindössze hét százalék. A britek negyede bevallotta, hogy egész másként viselkedik, amikor autóba ül, mint amikor gyalogol.

Az olaszok mindössze 16 százaléka állítja, hogy autóstársai udvariasak, és a franciák 14 százaléka ismeri csak el, hogy a franciák stresszesen vezetnek. A britek tolják leginkább magukat, amikor azt állítják, hogy a sofőrök 68 százaléka figyelmes, fele pedig udvarias és nyugodt vezetés közben.

Az Index szerint a görögökkel jó lesz vigyázni nyáron, ha ott szállunk kocsiba, mert a megkérdezettek 91 százaléka szidta a külföldiek vezetési stílusát. Ugyancsak a görögöknél volt a legmagasabb azok száma, akik elismerték, hogy modortalan, barátságtalan viselkedést vesznek fel, amikor kocsiba ülnek. A görögöknél a legmagasabb azok száma (77 százalék), akik elismerik, hogy telefonálnak vezetés közben, 83 százalékuk használja az okostelefonját a volán mögött. Az autóban telefonálgatás a spanyoloknál a legalacsonyabb (62 százalék).

Ugyancsak a görögöknél a legmagasabb azoknak a sofőröknek a száma, akik elismerik, hogy másokra veszélyesen vezetnek. A görög autósok harmada rendszeres gyorshajtó, átmegy a piros lámpán, nem tartja be a követési távolságot, és nem lassít, amikor az autópályán építkezés miatt csökkenteni kell a sebességet.

Tovább az eredeti cikkre: Autós vakáció: felmérték, hogy hol a legőrültebbek a sofőrök

Vélemény, hozzászólás?