fbpx
William Robot'o Smith

William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Trokán Péter, az Odaadó Nagykövete

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Trokán Péter, az Odaadó Nagykövete olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Civilút Alapítvány Odaadó programja: Trokán Péter Jászai…

A teljes cikk itt olvasható:
Trokán Péter, az Odaadó Nagykövete

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Civilút Alapítvány Odaadó programja: Trokán Péter Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész is az időseket segítő civil kezdeményezés mellé állt. Az Odaadó Nagyköveteként felhívja a figyelmet az idősebbekkel szembeni felelősségvállalás fontosságára, a gondoskodó törődés értékére. 

A Civilút Alapítvány Odaadó programja, a www.odaado.hu az online térben segíti az időseket. Az alapítvány a weboldalon megbízható hírekkel, ismeretterjesztő Tudástár rovattal és online szolgáltatói „piactérrel” várja a szenior korosztályt. Az innovatív és szemléletformáló internetes oldal összeköti az időseket és a magukat megbízhatónak, odaadónak valló vállalkozásokat, szolgáltatókat, intézményeket. Ebből épül ki az Odaadó Közösség.  

– A gondoskodás az életünk alapvető része, az odaadás ösztönző erő. Szüleink, nagyszüleink odaadással gondoskodtak rólunk, formálták világunkat, hozzáadtak emberségükhöz. Amikor törődéssel, segítő szándékkal fordulunk az idősebb generáció felé, akkor visszaadunk valamit abból, amit tőlük kaptunk. Közben pedig példát mutatunk gyermekeinknek, unokáinknak, amelyet ők fognak majd visszaadni nekünk – mondta Trokán Péter színművész, az Odaadó Nagykövete. Kiemelte, hogy az Odaadó portál hasznos és értékes feladatot lát el, hiszen nemcsak az idősebbek mindennapjaihoz nyújt támogatást, de a helyi kisvállalkozásokat is támogatja. A weboldalon a vállalkozások ingyenesen bemutathatják szolgáltatásaikat, az idősek pedig egyszerűen ki tudják választani a számukra legjobb szakembert. Az Odaadó Nagykövete személyes tapasztalatai alapján azt vallja: egyre többen ismerik fel, hogy a tisztességes munka, az odafigyelés és a törődés példaadó piaci érték. Erre a társadalmi felelősségvállalásra épül az Odaadó portál.

– Nemzetközi példák és az előzetes kutatások is azt mutatják, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az időseket támogató online szolgáltatások iránt, hiszen a szenior korosztály aránya és társadalmi, gazdasági jelentősége egyre nő. Az Odaadó programunk célja, hogy a megváltozott igényekhez igazodva nyújtsunk segítséget az idősebbeknek és azon családoknak is, akik távol élnek a szülőktől, de gondoskodni szeretnének róluk – mondta Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány kuratóriumi elnöke. 

A weboldal működése egyszerű: az ingyenes regisztráció után a vállalkozók, intézmények, civil szervezetek létrehozzák saját profiljukat, bemutatva az általuk kínált szolgáltatásokat. A felhasználók, azaz az idősebb emberek pedig ezen profilok alapján tudják megkeresni a számukra megfelelő vállalkozót, szolgáltatót. A szolgáltatás megrendelése /igénybe vétele nem az Odaadó portálon keresztül valósul meg, az oldal a szolgáltatók megtalálásában és a kapcsolatfelvételben nyújt segítséget. A portál hitelességét az az értékelő rendszer is erősíti, amelyen keresztül a felhasználók személyesen értékelik a szolgáltatások megbízhatóságát, színvonalát és ár-érték arányát. Ezzel segítik a többi felhasználó döntését a legjobb szolgáltató kiválasztásához. Az értékelő rendszer a szolgáltató számára is fontos visszajelzés.

Fotó: odaado.hu

The post Trokán Péter, az Odaadó Nagykövete appeared first on .

Tovább az eredeti cikkre: Trokán Péter, az Odaadó Nagykövete

További cikkek

Turisztikai összefogás a Kelet-Mecsekben

Turisztikai összefogás a Kelet-Mecsekben olvasható a turizmus.com weboldalán. Mecseknádasdon egy ideje már megfogalmazódott, hogy a település húzóágazatát, a turizmust… A teljes cikk

Vélemény, hozzászólás?