Triplázta forgalmát a Duna House

Triplázta forgalmát a Duna House olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A Duna House cégcsoport negyedéves jelentésében először szerepelnek az olaszországi akvizíció…

A teljes cikk itt olvasható:
Triplázta forgalmát a Duna House

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A Duna House cégcsoport negyedéves jelentésében először szerepelnek az olaszországi akvizíció eredményei, amely mutatók egyértelmű mérföldkövet jeleznek a csoport életében. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett ingatlan,- és pénzügyi termékeket közvetítő nemzetközi cégcsoport 2016-os IPO-ja óta 7,5 szeresére növelte bevételét, 4,7 szeresére EBITDA-ját, miközben tőzsdei árfolyama mindössze 42 százalékkal haladja meg kibocsátáskori árát. A társaság 2022-ban már 4 országban több mint 5 000 értékesítővel szolgálja ki ügyfeleit és további ambiciózus tervekkel rendelkezik nemzetközi pozíciójának erősítésére.

A Duna House Group 2021. decemberében aláírt akvizíciós megállapodása értelmében 70%-os tulajdonrészt szerzett az olasz HGroup cégcsoportból, amely leányvállalatán, a Credipass-on keresztül közel 1.000 pénzügyi szakértővel Olaszország második legnagyobb hitelközvetítője hálózati méret alapján. Az olaszországi felvásárlással a Duna House vezető régiós pozíciójából egy fejlett európai színtérre lépett ki, amelyben óriási növekedési potenciál van a cégcsoport számára. Az olasz leányvállalat 99,2 milliárd forint hitel közvetítésével a csoport teljes volumenének közel felét adja, a csoport által közvetített teljes hitelvolumen a magyarországi jelzálogpiac több mint 60 százalékával megegyező volumen.

Az olasz leányvállalatokkal megerősödve a cégcsoport 2022. első negyedévi árbevétele az előző éveshez képest triplázott és így a 8,0 milliárd Ft-ot közelíti meg, tisztított core EBITDA-ja duplázva közel 0,9 milliárd Ft-ot tett ki. A csoport tisztított core adózott eredménye 70%-kal növekedve 585 millió Ft-ra ugrott. A Duna House Group 2022. évben egy negyedév alatt több EBITDA-t termelt, mint 2016-ban, az IPO évében összesen.

„2022-től már a fejlett európai piacon kell bizonyítanunk a régiós vezető szerepben szerzett tudásunkat, amely óriási lehetőséget ad a Duna House cégcsoport fejlődésére. Rövidtávon 100 millió eurós piaci kapitalizációt tűztünk ki magunk elé, míg 4-5éves középtávon már dupláznánk ezt a célt is és 150-200 millió eurós piaci kapitalizációval lennék elégedettek.” – nyilatkozta Guy Dymschiz, a Duna House Group társalapítója és társvezérigazgatója. „Céljaink eléréséhez átfogó nemzetközi márkákban és európai tudástranszferben gondolkozunk az ingatlan és hitelközvetítés terén egyaránt. Szeretnénk minden országban tovább növelni vezető szerepünket, amelyre a magasabb kamatkörnyezet jó lehetőséget kínál. Olaszországban például az első negyedév 25 százalék körüli hitelpiaci csökkenés ellenére mi nőni tudtunk. Egyértelműen látszik, hogy növekszik az igény az ügyfelek részéről a közvetítők szaktudására.”

A Duna House Group az olasz hitelközvetítői piac második legnagyobb szereplőjévé vált a HGroup felvásárlásával. A cégcsoport jelentős piacszerzési lehetőséget lát az olasz piacon, ahol a közvetítők a COVID pandémia alatti és utáni erőteljes piacszerzés ellenére még mindig csak megközelítőleg 20 százalékát bonyolítják a hitelkihelyezéseknek. Összehasonlításképpen ez a szám Magyarországon és Lengyelországban közel 50 százalék.

„Cégcsoportunk a Magyar Nemzeti Bank NKP programjának egyik utolsó kötvény kibocsátójaként kedvező hosszútávú forrásokkal rendelkezik, ráadásul a következő egy évben zárjuk az eddigi legnagyobb lakóingatlan projektünket, a Forest Hillt.” – nyilatkozta Doron Dymschiz, a Duna House Group társalapítója és társvezérigazgatója. „Emellett értékesíteni fogjuk befektetési ingatlanportfóliónkat is, hogy minden erőforrásunkat a nemzetközi terjeszkedésre, osztalékfizetésre és a részvényesi érték növelésére tudjuk fordítani.”

A Duna House részvényárfolyama idén április 6-án érte történelmi csúcsát 578 forintos értéken. A részvényárfolyam a 396 Ft-os IPO árhoz képest mára 42%-kal került feljebb, míg a tisztított negyedéves EBITDA 4,7-szeresére emelkedett. A negyedéves mérőszámok februári közzététele után a Concorde elemzőház a korábbi 560 forintról 800 forintra emelete a célárat, a DH részvények vételi ajánlása mellett. A Duna House utolsó közgyűlésén 1,2 milliárd forint osztalékként való kifizetést hagyott jóvá, amely részvényenként bruttó 32 forintos osztalékot jelent. A kifizetések kezdőnapja 2022 június 17-e, az utolsó kereskedési nap a Budapesti Értéktőzsdén 2022. június 8., amikor még a 2021. évi osztalékra jogosító „A” sorozatú törzsrészvénnyel lehet kereskedni. A 2022 május 30-i 538 forintos záróárfolyam alapján ez közel 6%-os osztalékhozamot jelent.

A Triplázta forgalmát a Duna House bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Triplázta forgalmát a Duna House

Vélemény, hozzászólás?