Kis légitársaság, nagy zűr: tízezreket érintett a Blue Air leállása

Kis légitársaság, nagy zűr: tízezreket érintett a Blue Air leállása olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Ötvennégyezer utast érintett az, hogy a román Blue Air diszkont légi…

A teljes cikk itt olvasható:
Kis légitársaság, nagy zűr: tízezreket érintett a Blue Air leállása

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Ötvennégyezer utast érintett az, hogy a román Blue Air diszkont légi társaság számláinak zárolására hivatkozva törölte 401, szeptember 6-11 között indítandó járatát – közölte szerdán a társaságtól származó információkra hivatkozva a Mediafax hírügynökség, azt követően, hogy a környezetvédelmi alap (AFM) bejelentette: jóváhagyta a cég adósságának átütemezését és feloldotta a cég bankszámláit.

A cég vezetői szerint súlyosan érintette a Blue Air hitelét a teljes leállás, a társaság pedig jelenleg megpróbálja felmérni a veszteségeket és a működési kapacitásait és majd közli, milyen járatokat tud újraindítani.

A Blue Air adóssága 230 millió euróra rúg, ami a cég normális éves bevételének felét teszi ki. A Blue Air flottája 2019-ben még 32 repülőgépből állt, jelenleg 13 gépet üzemeltet, amelyek átlagosan 174 hellyel rendelkeznek, de a tél folyamán számuk ötre csökken, mert a többit vissza kell szolgáltassák a tulajdonosoknak. A leállással kapcsolatban a cég azzal védekezik, hogy az utasoknak felajánlották a törvényes előírásokban szereplő választási lehetőségeket: a jegy árának megtérítését, a foglalás átütemezését egy későbbi, szabad helyekkel rendelkező járatra, vagy jegy árának letétbe helyezését és egy későbbi repülőjegy megvásárlására történő felhasználás érdekében, csakhogy a Blue Air nem egyetlen járatát törölte, hanem az összest – mutat rá a Mediafax.

Tovább az eredeti cikkre: Kis légitársaság, nagy zűr: tízezreket érintett a Blue Air leállása

Vélemény, hozzászólás?