Tovább terjeszkedik a MediaMarkt

Tovább terjeszkedik a MediaMarkt olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Négy településen nyit új üzletet idén a MediaMarkt műszaki áruházlánc a…

A teljes cikk itt olvasható:
Tovább terjeszkedik a MediaMarkt

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Négy településen nyit új üzletet idén a MediaMarkt műszaki áruházlánc a Tesco hipermarkettel közös együttműködésben. A legelsőt július 28-án, Nagykanizsán vehették birtokukba a vásárlók, Gyöngyösön még augusztusban, míg Pápán és Salgótarjánban ősszel nyitnak az új üzletek. A nyitásokkal tizennégyre bővül a „Üzlet az Üzletben” típusú MediaMarkt áruházak száma. A 2016 óta tartó együttműködést a két cég sikeresnek ítéli meg.

Nagykanizsán nyitott új, „Üzlet az Üzletben” típusú áruházat a MediaMarkt. A “Shop-in-Shop”, azaz „Üzlet az Üzletben” modell lényege, hogy az elektronikai áruház a hagyományos MediaMarkt áruházakhoz képest kisebb területen, ám hasonlóan széles választékot kínál a Tesco hipermarket eladóterén belül. Mindennek előnye, hogy a vásárlók könnyebben jutnak hozzá a vágyott műszaki és elektronikai termékekhez, hozzáértő segítséget kapva akár a nagybevásárlás részeként. Az együttműködést a két kiskereskedelmi márka 2016-ban kezdte el, a nagykanizsai üzlet a tizenegyedik ilyen típusú áruház a sorban, és három további nyitja meg kapuit vidéken még az idén. A korábbi tapasztalatok és mérések igazolják a modell sikerességét: az adott településeken a MediaMarkt beköltözésével megnőtt a Tesco vásárlóinak száma, ugyanakkor az ilyen üzletek forgalmának aránya is nőtt a műszaki áruházlánc összes értékesítési forgalmán belül.

„Továbbra is markáns igény mutatkozik arra, hogy a vásárlók kézbe vehessék, kipróbálhassák az óhajtott terméket, esetleg áruházi szaktanácsadóinkkal konzultáljanak vásárlás előtt. Azonban az igényeket is felmérve, egyes városokban nem az önálló áruházi modell jelenti a legjobb megoldást. – összegezte Környei Ágnes, a MediaMarkt „Shop-in-shop” (Üzlet az Üzletben) jellegű áruházainak operatív igazgatója. „Az ilyen típusú, kompaktabb üzletek vonzáskörzetében élők számára is kényelmesebbé válik a szükségesműszaki cikkek beszerzése. Ha Nagykanizsa példáját vesszük, az ott élők így egy zalaegerszegi autóút költségeit és fáradalmait spórolhatják meg.” – zárta gondolatait az igazgató.

A műszaki áruházlánc megszokott szolgáltatásai a nagykanizsai áruházban is elérhetők, a webáruházi tájékozódás, vagy online rendelés esetén pedig átvételi pontként is működik a helyiek számára.

A korábban már megnyílt egységekhez hasonlóan, a műszaki áruház saját munkatársaival várja majd a vásárlóit; a MediaMarkt Nagykanizsán, Gyöngyösön, Pápán és Salgótarjánban nyitó üzleteivel összesen 60 új munkahelyet teremt a kiskereskedelemben dolgozó, a technológiai újításokért rajongó szakértők számára.

A MediaMarkt a következő településeken van már jelen 2016 óta „Üzlet az üzletben” típusú áruházaival: Baja, Budapest (17. ker., Pesti út), Dunaújváros, Esztergom, Kaposvár, Sopron, Szekszárd és Tatabánya. Újonnan nyitó áruházak: Nagykanizsa, Gyöngyös, Pápa, Salgótarján.

A Tovább terjeszkedik a MediaMarkt bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Tovább terjeszkedik a MediaMarkt

Vélemény, hozzászólás?