Tovább bővült tavaly a mobilpiac

Tovább bővült tavaly a mobilpiac olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Ha nem is túl látványos mértékben, de múlt évben is nőni…

A teljes cikk itt olvasható:
Tovább bővült tavaly a mobilpiac

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Ha nem is túl látványos mértékben, de múlt évben is nőni tudott az okosmobilok piaca az IDC előzetes adatai szerint. Az egész évet tekintve a Samsung volt a legnagyobb gyártó, a tavalyi utolsó negyedévben viszont az Apple megelőzte.

A múlt évben 1354,8 millió okostelefont adtak el világszerte az IDC előzetes adatai alapján, ez 5,7 százalékos bővülést jelentett az egy évvel korábbihoz képest. Míg 2021 első felében még nagyon látványos fejlődés volt a gyártók által leszállított eszközök számában, az év második felére lassult a szegmens növekedése sőt, az utolsó negyedév már csökkenést hozott éves összevetésben. A tavaly október-decemberi időszakban ugyanis 362,4 millió okosmobilt értékesítettek, ami 3,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

Az IDC elemzése szerint a kereslet továbbra is erős, a gyártók helyzetét ugyanakkor nehezítik az ellátási láncban támadt zavarok, illetve az alkatrészhiány. A kutatócég arra számít, hogy 2022 első felében is marad még ez a helyzet, igaz ennek ellenére is a második negyedévben már a forgalom növekedését prognosztizálják, ahogyan az idei második félévre is ez várható.

Az egész évet tekintve a Samsung adta el a legtöbb készüléket, 272 milliót, ami 2020-hoz képest 6 százalékos növekedést jelentett. A második Apple ennél jóval nagyobb, 15,9 százalékos fejlődést tudott felmutatni, míg a harmadik számú gyártó tavaly a Xiaomi volt, ők majdnem 30 százalékkal növelték értékesítésüket.

Az utolsó negyedévben átalakult a sorrend, az Apple előrelépett az első helyre, annak ellenére, hogy 2,9 százalékkal kevesebb készüléket szállítottak le, mint 2020 utolsó három hónapjában. De még így is meg tudták előzni a második Samsungot, pedig a dél-koreai cég forgalma 8,1 százalékkal nőtt. A harmadik az utolsó negyedévben is a Xiaomi lett.

A Tovább bővült tavaly a mobilpiac bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Tovább bővült tavaly a mobilpiac

Vélemény, hozzászólás?