Tóth Vera: „A tökéletes alkatú nők élete sem egyszerű”

Tóth Vera: „A tökéletes alkatú nők élete sem egyszerű” olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az énekesnő szerint a legtöbb ember fejében a csinos szó egyet…

A teljes cikk itt olvasható:
Tóth Vera: „A tökéletes alkatú nők élete sem egyszerű”

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Az énekesnő szerint a legtöbb ember fejében a csinos szó egyet jelent a vékonnyal

Tóth Vera énekesnő és Sirokai Diána plus size modell, influenszer életében rendkívül fontos szerepe van a testpozitivitásnak, az önelfogadásnak, az egész életüket végigkíséri ez a két fontos téma. Mindketten hosszú ideje küzdenek a súlyukkal, mára azonban megtanulták magukat elfogadni, már nem akarnak másoknak, csak önmaguknak megfelelni.

Vera és Diána kiegyensúlyozott élethez vezető útja nem volt mindig egyszerű. A GLAMOUR magazin július-augusztusi számában őszintén beszélgetnek egymással, hogyan küzdöttek meg gyerekként az őket ért bántásokkal, és hogyan tanultak meg kiállni magukért.

„A világ túl nagy nyomást és elvárást tesz a nőkre” – állítja Tóth Vera, hozzátéve, hogy ötven-hatvan évvel ezelőtt teljesen természetes volt, hogy a hollywoodi színésznők önsanyargatással, természetellenes módszerekkel kínozták magukat, csupán azért, hogy megfeleljenek az elvárásoknak. „Most is vannak szakmák, ahol a hímsoviniszta szemlélet a mérvadó. Az elmúlt száz évben ez része az emberek gondolkodásának, de fontos a múltból hozott minták alapján is megvizsgálni a problémát.”

Az énekesnőt már kisiskolásként is nagyon sokat bántották a külső adottságai miatt, később mégis kerekded vonalai, kisugárzása és a zene iránti őszinte szeretete hozta meg neki a sikert. Pár éve úgy döntött, orvosi segítséget kér, ami elindította a fogyás és az életmódváltás útján. Vera és Diána szerint is fontos, hogy mindenkinek a saját döntése legyen az, ha változtatni szeretne a külsején, ne külső, társadalmi elvárásoknak akarjon megfelelni.

„Hálás vagyok a túlsúlyomnak, mert a hangom mellett ez tett sikeressé” foglalja össze Vera. „Ha változtatni szeretnék, egyedül nekem van jogom hozzá, hogy ezt a döntést meghozzam, olyan tempóban, ahogy én akarom. Nincs senkinek, még a családodnak sem joga, hogy sürgessen ebben a kérdésben. Amikor a gyomorbypassműtét után leadtam harminc kilót, majd önerőből további húsztól is megszabadultam, megtapasztaltam, hogy milyen, amikor másképp néznek rád a férfiak, és úgy szemlélik a külsődet, mint a húspiacon. Nem volt jó érzés, hiányoztak a plusz kilók, a védőburkom. Ekkor rájöttem, a tökéletes alkatú nők élete sem egyszerű a sok szexista megjegyzés közepette. Ezért nem szabad róluk és senkiről sem ítélkezni.” 

A teljes interjú a GLAMOUR magazin júliusi-augusztusi számában olvasható.

Tovább az eredeti cikkre: Tóth Vera: „A tökéletes alkatú nők élete sem egyszerű”

Vélemény, hozzászólás?