Tombor Zoltán tárlatvezetése a Nicholas Nixon: A Brown nővérek című kiállításon

Tombor Zoltán tárlatvezetése a Nicholas Nixon: A Brown nővérek című kiállításon olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

április 29., péntek, 18.00 – Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó…

A teljes cikk itt olvasható:
Tombor Zoltán tárlatvezetése a Nicholas Nixon: A Brown nővérek című kiállításon

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

április 29., péntek, 18.00 – Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház

Tombor Zoltán nemzetközileg elismert, divat- és dokumentarista fotográfus tart tárlatvezetést április 29-én a Mai Manó Ház Nicholas Nixon: A Brown nővérek című kiállításán. Tombor tárlatvezetésén rávilágít majd, hogy ez, az első ránézésre átlagosnak tűnő sorozat, hogyan mossa össze a portré, a dokumentarista és az amatőr családi fotó műfaját úgy, hogy a széria végül a modern fotótörténet egy fontos darabjává váljon.

Nicholas Nixon először 1974-ben fényképezte le akkor 25 éves feleségét Bebét és annak három húgát; Heathert (23), Mimit (15) és Lauriet (21). A legenda szerint ez a fotó nem maradt meg, a negatívot megsemmisítették, mert nem voltak elégedettek az eredménnyel. A következő évben júniusban, Laurie diplomaosztóján újra odaálltak a testvérek Nixon objektíve elé, és az ekkor készült kép már mindannyiuk tetszését elnyerte, így született meg az elhatározás bennük, hogy ezentúl ezt minden évben megismétlik. A Mai Manó Ház tárlatán a fotográfus ezen sokéves, egyben dokumentarista és mégis személyes kísérletéből született munkáit tekinthetik meg a látogatók.

Tombor Zoltán 1973-ban született, nemzetközileg elismert, Magyarországon élő fotográfus, divat- és dokumentarista fotóval foglalkozik. 2021-ben Fényterápia című kiállítását láthatta a közönség a Mai Manó Házban. Tombor tárlatvezetésén rávilágít majd, hogy ez, az első ránézésre átlagosnak tűnő sorozat, hogyan mossa össze a portré, a dokumentarista és az amatőr családi fotó műfaját úgy, hogy a széria végül a modern fotótörténet egy fontos darabjává váljon.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – április 29.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

További információ:

https://www.maimano.hu/programok/tombor-zoltan-tarlatvezetese-nicholas-nixon-a-brown-noverek-cimu-kiallitason

Tovább az eredeti cikkre: Tombor Zoltán tárlatvezetése a Nicholas Nixon: A Brown nővérek című kiállításon

Vélemény, hozzászólás?