Tomán Szabina továbblép a hálózaton túlra

Tomán Szabina továbblép a hálózaton túlra olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Új termék, új időszámítás, új egyensúly Toman Szabina 14 évvel ezelőtt…

A teljes cikk itt olvasható:
Tomán Szabina továbblép a hálózaton túlra

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Új termék, új időszámítás, új egyensúly

Toman Szabina 14 évvel ezelőtt kezdett el fehérjediétával foglalkozni, a Toman Lifestyle Kft. pedig 2015-ben alakult meg. Mégis most kerül csak piacra az első olyan termék, melyet nem csak a franchise hálózaton keresztüli értékesítésre, hanem szélesebb körnek fejlesztettek. Vegán immunerősítő vitamin, probiotikum, és enzim, kapszulába rejtve, valamint egy béltisztító italpor – ez a Toman Balance Novum. Egy 30 napos program, ami segítheti a szervezetet, hogy újra egyensúlyba kerüljön.

„Az elmúlt években több mint 15.000 vendég fordult meg nálunk. Mindenkinek más a története, a háttere, az életkörülményei. Azonban azt láttuk, hogy vannak minták, és van egy közös nagy kihívás mindannyiunk életében. Az egészséges bélrendszer elengedhetetlen előfeltétele az egészséges életnek. Az immunsejtek 70 százaléka a bélrendszerben található, a bél egészsége és a közérzetünk szoros kapcsolatban állnak egymással. Felszívódási problémák, székrekedés, puffadás, gázosodás, hasi görcsök, intoleranciák, érzékenységek, allergiák, bőrbetegségek, fáradékonyság, mentális problémák – ezek valamelyikére szinte minden vendégünk panaszkodik. A megoldás pedig a bélrendszerben rejlik. Ez ihlette a fejlesztést, mely több éven át tartott” – mesél a termék hátteréről Tomán Szabina.

A fogyókúrás piacon a lufik mindig kipukkadnak

A Toman Lifestyle 6 év alatt nőtt egymilliárdos franchise-rendszerben működő vállalkozássá, közel 30 hazai, 2017-től pedig több külföldi (román, német) szalonnal is rendelkezik. Az elmúlt években már nem csak fogyókúrás készítményeket fejlesztenek. A több mint 100 terméket kínáló portfólióban étrend-kiegészítők, vitaminok, gluténmentes lisztkeverékek, arckrém is szerepel.

„2020-ban közel 20%-os árbevétel növekedésben volt részünk, de az az év egy nagyon speciális év, a koronavírus járvány kitörése miatt semmivel össze nem hasonlítható. Mindenesetre ez a növekedés is jelezte számunkra is, és más szereplők számára is, hogy a fogyókúrás termékek piacán még nagy lehetőségek rejlenek. Mióta én ezzel foglalkozom, folyamatosan jönnek az új szereplők, de sokan el is tűnnek. A lufik mindig kipukkannak. Tavaly is voltak új belépők, ez a vidéki szalonok forgalmát részlegesen érintette csak. Nagyon sok vendég kipróbált valami más terméket, más módszert és aztán visszatért hozzánk. Az idő minket igazol. Én a vendégeket tartom szem előtt és az ő sikereik motiválnak. Nem egy év alatt akarok sok pénzt keresni. A termékeket a saját nevem alatt árulom. Nem tehetem meg, hogy ne a legjobb szakembereket, orvosokat és dietetikusokat találjam meg. Ezért tart sokáig egy-egy fejlesztés is. Mindig tesztelések előzik meg a piacra kerülést, és mi nem állítunk a termékről olyat, ami nem igaz” – magyarázza Tomán Szabina.

A termék fejlesztője és csapata

„Régen minden más volt. Gondoljunk csak arra, mennyivel egészségesebben éltek őseink és mennyivel egészségesebben élnek azok a népcsoportok, melyek közelebb maradtak a természethez, többet meg tudtak őrizni a korábbi életviteli és táplálkozási szokásokból. Mi ezeket a tapasztalatokat vetettük össze a modern biokémiai kutatások eredményével” – mesél a fejlesztő, Goda Gábor. „A társadalom fejlődésével kevesebb lett a szabadidő, a mozgás mennyisége, megszűnt a nyugodt környezet. Megváltozott az étkezés tempója, megváltoztak a fogyasztói szokások. Szomorú tény, hogy ha ma megpróbálnánk elődeink még tisztább étrendjét követni, akkor sem ugyanezt fogyasztanánk. Egy 50 éven keresztül folytatott kísérlet során a Gödöllői Agrártudományi Egyetem megvizsgálta, hogy 1960 óta miként változott meg a termesztett zöldségek, gyümölcsök és a tej hatóanyagtartalma. Az eredmény lesújtó volt: a talajt annyira kizsigereltük, hogy nincs már elegendő mikrotápanyag benne, így a táplálékként fogyasztott termények beltartalma lényegesen lecsökkent. Közvetlen környezetünk is alaposan megváltozott. A közlekedés káros anyag kibocsátása, rádióhullámok, mikrohullámok, sugárzások, oxidatív gázok, füst, korom és a mindezek hatására megnövekedett UV-sugárzás terheli szervezetünket, nem beszélve az önként vállalt veszélyekről: dohányzás, alkohol, mesterséges élelmiszerek, tartósítószerek. Mindehhez kevesebb mozgás, kevesebb pihentető alvás és sok stresszfaktor társul, így azt lehet mondani, hogy az elmúlt 100 évben szinte minden megváltozott körülöttünk. Ez a változás pedig magával hozta azokat a generációs betegségeket, amely ma nagyon sok embert érint. A Toman Balance Novum 4 prémium minőségű étrend-kiegészítő, ami segíthet kompenzálni a szervezetnek. Segíthet újra egyensúlyba kerülni.”

A 30 napos Toman Balance Novum csomag

  • Toman Probio Plus, élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő vegán kapszula inulinnal
  • Toman Enzim Plus, édeskömény-kivonatot, Quercetint és máriatövismag-kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula emésztő enzimekkel
  • Toman Immun Guard, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítő vegán kapszula huminsavval és mezei zsurló kivonattal
  • Toman Fiber Complex, útifűmaghéjat, csicsókaport, inulint és citruspektint tartalmazó, banán ízű étrend-kiegészítő italpor C-vitaminnal és édesítőszerrel

Immunerősítő kisokos

Mikrobiom

A mikrobiom nem más, mint a velünk együtt élő mikroorganizmusok (baktériumok, vírusok, gombák stb.) összessége. Összetételéről és szerepéről alig 20 éve tudunk csak. Rengeteg napjainkban is zajló kutatás foglalkozik a bennünk élő mikrobiom ránk gyakorolt hatásával. Ezek eredményei alapján úgy tűnik, hogy bélrendszerünk lakói mind a hangulatunkra, a személyiségünkre, mentális képességeinkre is hatással vannak. Ha a bélflórát alkotó baktériumok változatos sokszínűsége lecsökken, és bizonyos törzsek elszaporodnak, vagy a normál emésztéshez szükséges enzimrendszer egyensúlya valamiért eltolódik, ez az immunrendszer számára megterhelést jelent. A többségbe kerülő mikroorganizmusok termékei, melléktermékei, valamint a lecsökkent baktériumok és gombák megtermelt anyagainak hiánya, bizonyos esetekben gyulladást és számos egyéb problémát is okozhat.

Probiotikum

Probiotikumnak a bélrendszerben élő számunkra hasznos baktériumok, gombák kívülről bejuttatott összességét nevezzük, melyek támogatják a bélben velünk élő mikroorganizmusokat, összefoglaló néven a bél-mikrobiomot. Ez az élőflórás étrend-kiegészítő kapszula normalizálhatja a bélflóra összetételét, antibiotikumkúra mellett vagy után erősen ajánlott vele étrendünket kiegészíteni, továbbá enyhülést hozhat hasi panaszokra is. Mivel támogathatja a helyes anyagcserét, növelheti a fogyókúra hatékonyságát.

Ásványi anyagok

Szervezetünk egy bonyolult kémiai, biokémiai rendszer, melynek katalizátorokra van szüksége az egészséges működéshez. Ezek a katalizátorok pedig az ásványi anyagok. Mind a normál immunrendszer fenntartásához, mind a több száz élettani folyamathoz, apró szintézisekhez, normál hormontermeléshez, a vitaminok felszívódásához, a test pH értékének megfelelő szinten tartásához szükség van rájuk.  Az emberi szervezet összes ásványi anyag szükségletének mintegy felét a kalcium, negyedét a foszfor teszi ki. Vannak olyan ásványianyagok, mint például a vas, amit a szervezetünk nem képes előállítani, ezért napi szinten kell a táplálkozással biztosítani.  A Toman Immun Guard egy komplex vitamin, nyomelem és ásványianyag étrend-kiegészítő, ami a változatos és egészséges étrendbe iktatva biztosíthatja a megfelelő vitamin és ásványi anyag pótlást a szervezetnek. 

Élelmi (diétás) rostok

Noha az emberi szervezet a növényi rostot nem tudja megemészteni, ezek mégis nélkülözhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez. Eltelítenek, segítik a fogyást, fokozzák a bélmozgásokat. Az oldhatatlan, szálas szerkezetű rostok (pl.  útifűmaghéj, csicsóka rostjai) a bélben  egy  térhálós szerkezetté „gubancolódnak össze”, ami kellemes fészket nyújt a bélbaktériumok számára. Lassítják a szénhidrátok, zsírok felszívódását, ami a zsíranyagcsere számára előnyös, illetve mérsékli a vércukor ingadozást is. Hosszútávon a szív- érrendszert is védik az érelmeszesedéstől és annak szövődményeitől. A rosthiányos táplálkozás székrekedésre, a belek ellustulására hajlamosít. A Toman Fiber Complex étrend-kiegészítő italpor egymás hatásait erősítő hatóanyagai segíthetnek a belek egészséges szerkezetének és működésének karbantartásában, az emésztés támogatásában, aminek a következménye a normál széklet és a helyes ürítés. 

Enzimek

Enzimek nélkül egyetlen életfolyamat sem játszódhatna le. Nagyon összetett fehérjeanyagokról van szó, majdnem minden sejtünk anyagcseréjébe beavatkoznak, nélkülözhetetlenek az emésztéshez, de részt vesznek az immunrendszer szabályozásában is. Fő feladatuk a lebontás, vagyis az elfogyasztott élelmiszerekből tápanyagok készítése. A Toman Enzim Plus étrend-kiegészítő kapszula természetes enzimek és emésztéstámogató növényi kivonatok egyedülállóan gazdag kombinációját tartalmazza. Alkalmazása megkönnyítheti az emésztést, karban tarthatja a tápcsatornát és segíthet a jó közérzet fenntartásában.  

Tovább az eredeti cikkre: Tomán Szabina továbblép a hálózaton túlra

Vélemény, hozzászólás?