Töltsd a Tavaszi Vásárban a húsvéti hétvégét!

Töltsd a Tavaszi Vásárban a húsvéti hétvégét! olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Húsvéti faluvá változik a Városháza Park, ahol tojásvadászat, kézműves programok, térzene…

A teljes cikk itt olvasható:
Töltsd a Tavaszi Vásárban a húsvéti hétvégét!

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Húsvéti faluvá változik a Városháza Park, ahol tojásvadászat, kézműves programok, térzene és húsvéti gasztronómiai különlegességek várják a családokat április 15-18. között. Aki még nem járt a Tavaszi Vásárban, a záró hétvégén még válogathat az egyedi kézműves termékekből, kipróbálhatja a nosztalgia körhintát és gyönyörködhet a Míves Tojás Múzeum gyűjteményében.

A tavaszi színekbe öltözött Városháza Parkban családi és gyermekprogramok várják a látogatókat az ünnepi hosszúhétvégén, esténként pedig rockabilly, jazz és blues dallamok fokozzák a vásári hangulatot. Pénteken a Dynamite Dudes, szombaton az AlmAcoustic Duo, vasárnap pedig a Teddy Harpo formációkkal találkozhatnak 18 és 20 óra között a vásározók.

A gyermekeket nosztalgia körhinta és rengeteg játékos program várja. Négy napra húsvéti faluvá változik a vásártér, ahol az ünnepkörhöz kapcsolódó családi programok, gyermekjátékok és kézműves foglalkozások kínálnak közös kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak. A nagy húsvéti tojásvadászatba az egész család beszállhat!

Ne hagyd ki a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum gyűjteményének legszebb darabjait bemutató kiállítást sem! A különböző technikákkal készült, változatos népművészeti motívumokkal díszített apró csodák vitrinekben várják a nézelődőket. Húsvét hétfőn pedig akár ki is próbálhatjuk magunkat a tojásdíszítés aprólékos munkájában: Berszánné Román Erzsébet, a tojáskarcolás mestere tart bemutatót és kézműves foglalkozást.

A már megszokott vásári forgatag, az egyedi kézműves termékekkel megrakott standok és a gasztronómiai különlegességeket kínáló vendéglátó egységek továbbra is várnak mindenkit.  A Vásárban csak minőségi, hazai termékeket láthatnak és kóstolhatnak, a hagyományos vásári ételek és italok mellett pedig húsvéti ínyencségek is várják látogatókat.

Csak néhány étel az ünnepi kínálatból, amit mindenképpen érdemes kipróbálni: mézben sült sonka húsvéti kaláccsal; bárány és szárnyas nyárs tojásos almaecetes burgonyasalátával; húsvéti füstölt csülkös grill szendvics; rozmaringos báránycsülök puliszkával. Az édesszájúakat pedig illatos mákos-mazsolás kalács várja fehércsokoládé-habbal. Emellett természetesen továbbra is elérhető a családi menü és a kedvezményes, 1500 Ft-os egytálétel minden vendéglátóegységnél.

Mindenkit vár tehát közös ünneplésre és játékra a Budapesti Tavaszi Vásár záró hétvégéje április 15. és 18. között! 

Videó: https://bit.ly/3rp1is1 

Tovább az eredeti cikkre: Töltsd a Tavaszi Vásárban a húsvéti hétvégét!

Vélemény, hozzászólás?