Többezer kerékpáros a Balatonnál

Többezer kerékpáros a Balatonnál olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A borús idő ellenére közel 3000 kerékpáros lepte el hazánk legnagyobb…

A teljes cikk itt olvasható:
Többezer kerékpáros a Balatonnál

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A borús idő ellenére közel 3000 kerékpáros lepte el hazánk legnagyobb tavának útjait – a VIII. McDonald’s BringaMánia Tour de Balatont május 28-án rendezték meg Siófokon.

Az elmúlt két év rendhagyó körülményeit követően idén nyolcadik alkalommal szervezték meg a tavaszi idény legnagyobb bringás túráját. A McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton távjaira valamennyi résztvevői hely már az előnevezések alatt betelt, így szombaton Siófokról, az Újhelyi Strandról indulva majdnem háromezren tekerhettek szervezetten a tó körül.

Szombat reggel hat órától csaknem 1400 kerékpáros vágott neki a „Balaton XL” és a „Balaton L” távoknak – előbbi a teljes, 206 kilométeres tókerülést, utóbbi pedig a nyugati medence 168 kilométeres távját jelentette. A rajtokra 300 fős csoportokban került sor, így a hatalmas bringás kígyó széthúzódott a balatoni bringakörúton. A mezőnyben tekert többek között az olimpikon hegyikerékpáros Benkó Barbara is.

Kilenc órától szintén 300 fős csoportokban indult útjára a „Balaton M” (78 km) mezőnye, melynek résztvevői Tihany és Szántód között kompozással kezdték a keleti-medence megkerülését, tizenegy órakor pedig a családi táv, a 30 km-es „Balaton S” túra, melynek kerékpárosai a balatonföldvári frissítőpontig tekertek oda és vissza. A legkisebbek részére Siófokon belül rendezték meg a „Balaton XS”, amely a maga hat kilométeres hosszával alkalmas arra, hogy a 10 évesnél fiatalabb indulók is ráérezzenek a balatoni bringázás élményére.

Az öt túrára a kedvezőtlen időjárás ellenére is összesen 2885 fő vette át a rajtcsomagot, mely a rajtszám mellett ajándék pólót, tornazsákot és kulacsot is tartalmazott. A kerékpárosok Balatonlellén, Balatonfenyvesen, Balatongyörökön, Révfülöpön, Paloznakon, Balatonkenesén és Balatonföldváron juthattak frissítő falatokhoz és folyadékhoz, hogy aztán Siófokra visszatérve átvehessék érmeiket.

Az Újhelyi Strandon kialakított rendezvényközpontban a szervező Vuelta Sportiroda partnereinek köszönhetően játékos programok egész sora várt kicsikre és nagyokra. A McDonald’s sátrainál a látogatók masszázson vehettek részt, de amennyiben a tekerőknek szüksége volt rá, egy szakembernek köszönhetően kineziotape-et is kaphattak. A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány sátránál fotófallal és színezősarokkal készültek az Alapítvány képviselői. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. számos szórakozó programot biztosított a résztvevőknek az arcfestéstől kerékpárral hajtott turmixgépen át a nyereményjátékokig. Az Eisberg salátával, a Kellys bringateszteléssel, a SUP Shop pedig SUP-ozási lehetőséggel várta az érdeklődőket.

A McDonald’s BringaMánia program és a Vuelta Sportiroda szervezői csapata kiemelten fontosnak tartja a kerékpározás népszerűsítését, hogy a mozgás öröme minden korosztály számára elérhető legyen. A McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton ismét teltházas rendezvényként járult hozzá több ezer ember aktív, ám a borús időjárás ellenére felhőtlen kikapcsolódásához.

A Többezer kerékpáros a Balatonnál bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Többezer kerékpáros a Balatonnál

Vélemény, hozzászólás?