Több tengerentúli járatát is újraindítja az Air France

Több tengerentúli járatát is újraindítja az Air France olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A járvány előtti utolsó évhez, 2019-hez képest 20 százalékkal több járatot…

A teljes cikk itt olvasható:
Több tengerentúli járatát is újraindítja az Air France

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A járvány előtti utolsó évhez, 2019-hez képest 20 százalékkal több járatot kínál idén a nyári menetrendi időszakban az Air France az Egyesült Államokba, mivel nyáron újraindulnak az Orly és New York, valamint a Charles de Gaulle-repülőtér és Denver, valamint Dallas közti járatok is.

A francia légitársaság az Egyesült Államok tavaly év végi határnyitása óta folyamatosan növelte az elérhető járatok számát a transzatlanti piacon, ahol most is a legtöbb hosszútávú összeköttetést biztosítja. Jelenleg 11 célállomás (Atlanta, Boston, Chicago, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, New York-JFK, Seattle, San Francisco és Washington érhető el a járvány előttihez képest 90 százalékos kapacitással.

A nyári időszakban azonban az Air France tervei szerint még tovább emelkedik a felkínált ülőhelyek száma: március 27-től újraindul a Párizs-Orly és New York-JFK közti összeköttetés, az útvonalon naponta indulnak el a járatok, amelyeket Boeing 777-200-assal repül a vállalat. Ez azt is jelenti, hogy JFK-re már Charles de Gaulle-ról és Orly-ról akár naponta 7 járat is elérhető lesz március végétől.

  • Ugyanezen a napon indulnak el a Charles de Gaulle és Dallas közti járatok is, a texasi városba hetente 5-ször (hétfőn, szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap) lehet eljutni az Air France Boeing 777-200-asaival.
  • Denverbe a nyári időszakban lehet majd eljutni, hetente 3 járatot biztosít (szerda, péntek, vasárnap) a francia légitársaság május 4-től, ezeket Boeing 787-9 Dreamlinerekkel teljesítik.

Ezekkel az új járatokkal együtt a nyári csúcsidőszakban 14 amerikai célállomást lesz elérhető az Air France hálózatában, közel 200 járat repül majd a két ország között hetente, ez 20 százalékkal több, mint 2019-ben, a járvány előtt.

Tovább az eredeti cikkre: Több tengerentúli járatát is újraindítja az Air France

Vélemény, hozzászólás?