Több mint 2000 további járatot töröl a nyáron személyzethiány miatt a Lufthansa

Több mint 2000 további járatot töröl a nyáron személyzethiány miatt a Lufthansa olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa azt közölte, hogy a nyári…

A teljes cikk itt olvasható:
Több mint 2000 további járatot töröl a nyáron személyzethiány miatt a Lufthansa

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa azt közölte, hogy a nyári szezon közepén további több mint 2000 járatot töröl a frankfurti és a müncheni csomópontokon a létszámhiány miatt – írta a hirado.hu.

A cikk emlékeztet, a társaság két hete arról tájékoztatott, hogy júliusban mintegy 900, pénteki és hétvégi belföldi és európai járatot töröl. A Lufthansa most azt közölte, hogy a megközelítőleg 80 000 járatából további 2200 járatot leállít a frankfurti és müncheni légi csomópontokon. „A törlések különösen a Németországon és Európán belüli járatokat érintik, az intézkedés nem vonatkozik a hagyományos nyaraló célállomásokra.”

A légitársaság jelezte tovább, hogy változások lehetnek a meglévő járatok menetrendjében, „A légi biztonságot érintő sztrájkok, az időjárási események és a légi személyzet körében megnövekedett koronavírus-fertőzések tovább terhelik a rendszert, ami befolyásolhatja a menetrendet.”

A Lufthansa azt ígéri, hogy törlés esetén haladéktalanul értesítik az utasokat. Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója májusban azt mondta, hogy a koronavírus-járvány utáni munkaerőpiaci utósokk súlyosan megzavarta a cég nyári terveit. A repülőterek, a légitársaságok és a földi kiszolgáló cégek munkahelyeket szüntettek meg a válság idején.

Tovább az eredeti cikkre: Több mint 2000 további járatot töröl a nyáron személyzethiány miatt a Lufthansa

Vélemény, hozzászólás?