Februárban már több mint 620 ezer utas fordult meg Ferihegyen

Februárban már több mint 620 ezer utas fordult meg Ferihegyen olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A budapesti Liszt Ferenc repülÅ‘téren februárban 620 199 utas fordult meg,…

A teljes cikk itt olvasható:
Februárban már több mint 620 ezer utas fordult meg Ferihegyen

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A budapesti Liszt Ferenc repülÅ‘téren februárban 620 199 utas fordult meg, ami több mint a tízszeres növekedés az elÅ‘zÅ‘ év azonos idÅ‘szakához képest – közölte a repülÅ‘teret üzemeltetÅ‘ Budapest Airport.

Hozzátették, hogy a repülőtér utasforgalma a járvány előtti, 2019-es szintnek még mindig csak a 64 százalékát teszi ki, azonban arra számítanak, hogy a nyáron már a 80 százalékát is elérheti. A Budapestről közvetlenül elérhető célállomások száma februárban 104-re emelkedett, a magyar fővárosból 37 országba lehet repülni, 30 légitársaság kínálatában. Az év második hónapjában a legnépszerűbb úti célok között szerepel Dubai, valamint az európai nagyvárosok: London, Párizs, Amszterdam, Barcelona.

A közlemény emlékeztet arra, hogy március 7-ével kezdődően a kormány eltörölt minden, Magyarországra vonatkozó beutazási korlátozást. Ezáltal 24 hónap után a járványügyi ellenőrzés megszűnt, légi úton minden utas oltási és gyógyultsági igazolás, valamint negatív PCR-teszt nélkül léphet Magyarország területére.  Ezzel egyidőben megszűnt a kötelező maszkviselés az utasforgalmi területeken, azonban a folyamatos kézfertőtlenítés és a biztonsági távolság megtartása továbbra is javasolt.

A légitársaságok többsége továbbra is előírja a repülÅ‘gépek fedélzetén a maszkviselést, ezért az utasoknak célszerű maguknál maszkot tartani – tették hozzá. A Budapest Airport az enyhítések ellenére továbbra is arra kéri az utasokat, hogy amelyik légitársaságnál lehetséges, részesítsék elÅ‘nyben az online utasfelvételt és az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszert, valamint a célállomásra vonatkozó belépési feltételekrÅ‘l és érvényben lévÅ‘ járványügyi intézkedésekrÅ‘l elÅ‘zetesen tájékozódjanak a Konzuli Szolgálat weboldalán. Kiemelték, hogy az ukrajnai és oroszországi járatok továbbra sem közlekednek, azonban az Ukrajnában zajló háború a többi célállomásra közlekedÅ‘ járatot nem érinti. (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: Februárban már több mint 620 ezer utas fordult meg Ferihegyen

Vélemény, hozzászólás?