Több mint 15 millió forintos adomány gyűlt össze az ukrajnai háború menekültjeinek

Több mint 15 millió forintos adomány gyűlt össze az ukrajnai háború menekültjeinek olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Lezárult a KÉK-SÁRGA jótékonysági AUKCIÓ, melyen több mint 15 millió forint…

A teljes cikk itt olvasható:
Több mint 15 millió forintos adomány gyűlt össze az ukrajnai háború menekültjeinek

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Lezárult a KÉK-SÁRGA jótékonysági AUKCIÓ, melyen több mint 15 millió forint gyűlt össze az ukrán menekültek megsegítésére. Dobos Máté ingatlanbefektető, az OPTINVEST Zrt. tulajdonosa és az esemény főszervezője a háború kitörése másnapján 8 millió forint azonnali segélyt küldött az UNICEF-en keresztül. Így a teljes adomány jóval meghaladja a szervezők elképzelését és a 20 millió forintot.

A kortárs képzőművészet kiemelkedő alkotásai, melyben több gyűjtői darab is szerepelt, a Pintér Galéria és Aukciósháznak köszönhető, aki meghívta az alkotókat és szakmai partnerként végig kísérte a folyamatot. A felajánlott alkotások jelentős része gazdára talált, kialakult olyan licitverseny, amely során tízszeres áron kelt el egy-egy tétel. Mészáros Antónia, az UNICEF ügyvezetője nyitotta meg a rendezvényt.

Az esemény fényét tovább emelte, hogy a Publicis Groupe Hungary, Sásdi Helga vezetésével összefogta a teljes magyarországi kreatívipart (Mito, Artificial Groupe, DDB, ACG, Café Communications, Salt Communications, Idea Bar, GreenRoom, VMLY&R, Spice Communications, Carbon Groupe, Springer&Jacoby), akik kreatív munkatársaik alkotásaival, a Peace of Art kötetlen és izgalmas árverés keretein belül járultak hozzá a gyűjtési akcióhoz. A kreatívipar művészeinek 58 alkotásából 42 talált vevőre, ami összesen közel 2,7 millió forint bevételt hozott. Az itt elárverezett művekből származó teljes bevételt a Budapest Bike Maffián keresztül juttatták el a rászorulókhoz.

Sosem látott gyorsasággal és profizmussal került megrendezésre a művészeti aukció. A szervezők nem állnak meg itt, továbbá mindenkit arra buzdítanak, hogy összefogással többet tudunk tenni egy ilyen krízisben. Folytatni szükséges és kell is, a háború borzalmas hullámaihoz Európában semmilyen formában nem lehet hozzászokni, megszokni. A munka folytatódik!

Tovább az eredeti cikkre: Több mint 15 millió forintos adomány gyűlt össze az ukrajnai háború menekültjeinek

Vélemény, hozzászólás?