Még több mobil érhető el támogatással az eMAG.hu-n

Még több mobil érhető el támogatással az eMAG.hu-n olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Jövő márciusig marad az állami mobilcsere-program: A hírközlési hatóság bejelentése értelmében…

A teljes cikk itt olvasható:
Még több mobil érhető el támogatással az eMAG.hu-n

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Jövő márciusig marad az állami mobilcsere-program:


A hírközlési hatóság bejelentése értelmében 2022. július 18-ától új feltételekkel folytatódik az állami 2G/3G mobilkészülék-csereprogram: a korább 20 ezer forint helyett már 40 ezer forint támogatást kérhetnek az igénylők, és eltörölték a támogatással vásárolható telefonok felső árkorlátját is – így az eMAG-Extreme Digital kínálatában több mint ötszáz készülék közül válogathatnak a támogatásra jogosult vásárlók.

Budapest, 2022. július 8.  Az eMAG-Extreme Digital a kezdetek (2022. február 14.) óta részt vesz az állami mobilkészülék-csereprogramban: a piacvezető magyar e-kereskedőnél az indulást követő közel öt hónap alatt elsősorban a középkategóriás, 100 ezer forint körüli, fejlett kamerával, gyors hardverrel szerelt készülékeket keresték az érdeklődők. Az idősebb vásárlók körében a 20-50 ezer forint közötti típusok voltak népszerűek, ezek közül is a nagy érintőképernyővel és nagy kapacitású akkumulátorral szerelt modellek.

Még több kedvezmény még több okostelefonra

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) bejelentette, hogy meghosszabbítja az eredetileg 2022. július 17-ig tartó csereprogramját, amely így 2023. március 31-ig, vagy a programra előirányzott ötmilliárd forintos keret eléréséig lesz elérhető.

2022. július 18-tól az eMAG-Extreme Digital üzleteiben is az új feltételek alapján,  készülékenként bruttó 40 ezer forintos támogatást lehet igényelni az eredeti, 20 ezer forintos támogatás helyett. Ezen felül a hírközlési hatóság e dátumtól kezdve eltörli a kedvezménnyel elvihető készülékek felső, 120 ezer forintos árkorlátját is, ennél drágább telefonokra is lehet majd támogatást igényelni. A árkorlát eltörlése révén az eMAG-Extreme Digital kínálatában mintegy ötszázféle modellre nő a támogatással igényelhető készülékek köre.

Kizárólag új, 4G vagy 5G technológiát, illetve a VoLTE nevű, 4G-s beszédhívási technológiát támogató mobilkészülék beszerzéséhez nyújtható támogatás – július 18-ától az eMAG.hu mobilkészülék-csereprogram aloldalán lesznek listázva a kompatibilis készülékek.

Miért kell lecserélni a 2G/3G mobilokat?

A kizárólag 2G vagy 3G hálózatokon működőképes mobiltelefonok cseréje azért vált aktuálissá, mert a hazai mobilszolgáltatók 2023-ra kivezetik 3G szolgáltatásaikat, mert már arányaiban nagyon kevés eszköz használja ezeket. A 3G-rádiósávokat több felhasználót kiszolgálni képes, gyorsabb átvitelt biztosító 4G/5G szolgáltatások nyújtására lehet majd használni. A 3G-s mellett 2G-s készülékek cseréjére is igénybe vehető az állami támogatás, hiszen az ilyen készülékek gyakorlatilag alkalmatlanok digitális szolgáltatások használatára. 2G-n mobiltelefonálni ezt követően is lehetséges lesz. 

Hasznos tudnivalók a csereprogramban való részvételhez

A telefoncsere programban kizárólag magyar állampolgársággal (magyarországi lakhellyel) rendelkező magánszemélyek vehetik igénybe az állami támogatást, személyenként egy darab készülékre. További feltétel, hogy a pályázóknak rendelkezniük kell olyan működőképes 2G/3G készülékkel, amelyhez tartozik hazai szolgáltatónál kötött feltöltőkártyás vagy havidíjas mobilelőfizetés, illetve az ehhez tartozó SIM-kártya, amellyel 2022. április 30-ig bonyolítottak hanghívást valamelyik hazai mobilszolgáltató 2G vagy 3G mobilhálózatán. 

Az igénybe vevőknek vállalniuk kell, hogy  a támogatásra jogosító régi készülékéről – a SIM kártya nélkül – a gyári beállítások visszaállításával minden személyes adatot letöröl, majd a készüléket leadja a kereskedőnek megsemmisítésre az új készülék megvásárlásakor. Valamilyen személyazonosságot igazoló okmány (személyazonosító igazolvány vagy kártyaformátumú vezetői engedély vagy útlevél), és lakcímkártya bemutatására is szükség van a jogosultság ellenőrzéséhez. 

A mobilkészülék-csereprogram keretein belül a támogatás kizárólag személyesen, az eMAG-Extreme Digital üzleteiben váltható be, azonban az eMAG.hu oldalon keresztül előzetes online rendelést ez esetben is le lehet adni a feltételeknek megfelelő készülékre. Ilyen esetben az átvételi módnak eMAG üzletet kell választani, a fizetési módnak pedig üzletben történő fizetést kell választani. A készülék üzletben való átvétele során az állami készülék támogatáson felüli részt ki lehet fizetni készpénzzel, bankkártyával, eMAG voucherrel vagy áruhitel igénylésével egyaránt. 

Amennyiben rokon vagy ismerős régi készülékét szeretnénk a támogatási program keretében lecserélni, ezt megfelelően kitöltött és aláírt meghatalmazás birtokában lehet megtenni, amelynek formanyomtatványát az eMAG-Extreme Digital honlapjáról lehet letölteni. Ez esetben is szükség van a személyesen eljáró vásárló személyazonosságának igazolására  és a lakcímkártyára is.

Tovább az eredeti cikkre: Még több mobil érhető el támogatással az eMAG.hu-n

Vili Robotol