Csehországban 33 százalékkal több a turista, de még mindig nincsenek annyian, mint a járvány előtt

Csehországban 33 százalékkal több a turista, de még mindig nincsenek annyian, mint a járvány előtt olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Az első negyedévben a csehországi szállodákban, panziókban és kempingekben 3,8 millió…

A teljes cikk itt olvasható:
Csehországban 33 százalékkal több a turista, de még mindig nincsenek annyian, mint a járvány előtt

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Az első negyedévben a csehországi szállodákban, panziókban és kempingekben 3,8 millió turista majdnem 10 millió vendégéjszakát töltött el, a vendégek száma 33 százalékkal, a vendégéjszakáké 25 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest – közölte a Cseh Statisztikai Hivatal.

A 3,8 millió turistából 2,1 milliót tettek ki a hazai állampolgárok, míg a külföldiek száma 1,7 millió volt, 90 százalékkal több, mint 2022 első negyedévében.

“A járvány okozta válság utáni növekedés folyamatos, de a 2019-es szintet még nem értük el. A külföldi turisták száma még mindig mintegy 20 százalékkal alacsonyabb, mint a Covid előtti időkben” – mondta újságíróknak David Vancura, a statisztikai hivatal szakigazgatója. 2019 első negyedében összesen 4 millió turista szállt meg a kereskedelmi szálláshelyeken, a külföldi állampolgárok többségben voltak.

A legtöbb turistát Prága és a Karlovarsky régió szálláshelyein mérték. Külföldről a legtöbb turista Németországból (438 200), Szlovákiából (154 360) és Lengyelországból (133 080) érkezett Csehországba. (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: Csehországban 33 százalékkal több a turista, de még mindig nincsenek annyian, mint a járvány előtt

Vélemény, hozzászólás?