Tíz évig még biztos így roamingolunk az EU-ban

Tíz évig még biztos így roamingolunk az EU-ban olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta, hogy a következő tíz évben is…

A teljes cikk itt olvasható:
Tíz évig még biztos így roamingolunk az EU-ban

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta, hogy a következő tíz évben is többletköltségek nélkül legyen használható a mobiltelefon az Európai Unión belül tett utazások során. A jóváhagyás biztosítja, hogy a roamingdíjakra vonatkozó jelenlegi, 2022. június 30-án lejáró szabályozás 2032 júniusáig legyen érvényes. A vonatkozó rendelet július 1-jén lép hatályba.

Az Európai Unió 2017 júniusában törölte el a roamingdíjakat, azóta az európaiak az unión belüli utazásaik során ugyanolyan feltételekkel használhatják mobilelőfizetésüket hívásra, SMS-ezésre és internetezésre, mint saját országukban, többletköltségek nélkül, de csak három egymást követő hónapon keresztül. Ezen túl a szolgáltatók külföldi tarifatáblázatot alkalmazhatnak – írja beszámolójában az MTI.

A rendelet szerint a fogyasztók ugyanolyan minőségű és sebességű mobilinternet-kapcsolathoz juthatnak hozzá külföldön, mint otthon, ha ennek a célország mobilhálózatában megvannak a technikai feltételei. A rendelet ezen felül hatékony hozzáférést biztosít a segélyhívó szolgálatokhoz, és elősegíti, hogy a fogyasztók tudatában legyenek a barangolás során használt értéknövelt szolgáltatásokkal kapcsolatos pluszköltségeknek.

Az Európai Bizottság adatai szerint a mobiltelefonnal rendelkező európaiak legalább fele utazott külföldre az elmúlt négy évben, a mobil barangolás használata mintegy tizenhétszeresére nőtt a roamingdíjak 2017-es megszüntetése előtti nyár vonatkozó adataihoz képest.

A Tíz évig még biztos így roamingolunk az EU-ban bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Tíz évig még biztos így roamingolunk az EU-ban

Vélemény, hozzászólás?