Egy év múlva olimpia – exkluzív tartalmakkal indul a visszaszámlálás

Egy év múlva olimpia – exkluzív tartalmakkal indul a visszaszámlálás olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A Warner Bros. Discovery Sports Europe július 26-án debütáló exkluzív és…

A teljes cikk itt olvasható:
Egy év múlva olimpia – exkluzív tartalmakkal indul a visszaszámlálás

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A Warner Bros. Discovery Sports Europe július 26-án debütáló exkluzív és eredeti tartalmakkal kezdi meg a 2024-es párizsi olimpiai játékokig kezdetéig tartó egyéves visszaszámlálást.

A FIFA-bajnok Thierry Henry a narrátor szerepében mutatkozik be a Paris, La Vie Sportive című új dokumentumfilmben, amely a város sporttörténetének 100 évét mutatja be. A brit történelem leggyorsabb női versenyzője, Dina Asher-Smith olimpiai nagyköveti szerepet vállal. Kezdetét veszi a One Year to Dream marketingkampány, és bemutatkozik a Párizs 2024 egyedi logója.

Közel hat évvel azután, hogy Franciaország fővárosa elnyerte az olimpiai játékok megrendezésének jogát, egyre nagyobb lendületet vesz a Road to Paris 2024: a Warner Bros. Discovery (WBD) felületein Európa-szerte új, exkluzív és eredeti tartalmak mutatkoznak be a „Hátralévő idő: egy év” mérföldkő alkalmából.

2023. július 26-án a WBD egész estét kitöltő műsort sugároz Európa-szerte, amely a visszaszámlálás kezdetét ünnepli a 2012-es londoni játékok óta Európába most először visszatérő olimpia kezdetéig. A műsor alapköve a lenyűgöző új dokumentumfilm, a Paris, La Vie Sportive premiere lesz, amely felidézi Párizs régre visszanyúló, egyedülálló kapcsolatát a sporttal a városban megrendezett 1924-es olimpiai játékok óta eltelt 100 év során.

Sportlegendák a Paris, La Vie Sportive-ban

A két hatvanperces epizódból álló dokumentumfilm narrátora a francia, angol és spanyol nyelvű verziókban az 1998-as FIFA-világbajnokság és a 2000-es Labdarúgó-Európa-bajnokság legendás bajnoka, Thierry Henry lesz. Az északi országokban és Hollandiában a nézők szintén angol nyelven élvezhetik a film első adását július 26-án, Európa más részein pedig a helyi nyelveken szinkronizált változatok kerülnek adásba.

A filmben a sport és Párizs kapcsolatát vizsgáló interjúkat is lehet majd látni a különböző olimpiai sportágak legkiválóbb versenyzőivel. Köztük lesznek Henry világbajnok és Európa-bajnok csapattársai, Emmanuel Petit és Marcel Desailly, olyan teniszlegendák, mint a férfi egyesben hétszeres Grand Slam-győztes Mats Wilander és az utolsó francia, aki megnyerte a Roland-Garros egyéni bajnoki címét, Yannick Noah, valamint a Tour de France rekordot döntő, ötszörös győztese, Eddy Merckx.

A Paris, La Vie Sportive és az olimpiai játékok kapcsán Thierry Henry a következőket mondta: „Amikor egy nagy eseményre vagy versenyre kerül sor a hazánkban, az elsősorban örömet okoz az embereknek, de egyben vágyat is arra, hogy ők maguk is sportoljanak. A sport révén Párizs képes volt újra felállni, elkezdeni lélegezni, és meglátni a fényt az alagút végén. Szerintem ez nagyon fontos. Ez az, amit az olimpiai játékok jelentenek: a remény. Párizsról mindig a stílus, az elegancia, a divat és az ételek jutnak eszünkbe. Az ellenálló képesség nincs mindig jelen, de a sport révén elérhető. Ezt remélhetőleg önök is látják, és mindezt a dokumentumfilm is jól bemutatja.”

Scott Young, a Warner Bros. Discovery Sports Europe tartalomért és gyártásért felelős igazgatója elmondta: „Ez nagy jelentőségű esemény számunkra, de nem a jövő év 17 napjáról van szó, hanem 12 hónapról, és arról, hogy hogyan töltjük ki a csodálatos műsortervet mostantól egészen a párizsi olimpia kezdetéig. Arról, hogy utazásra visszük az embereket, és az olimpiai játékok során vállalt feladatunkról, hogy elmeséljük a sportolók történeteit. Ha valaki szereti a játékokat, minden egyes sportág minden egyes percét láthatja: 20 nyelven közvetítünk Európa közel 50 piacán, ahol elérhető a szolgáltatásunk. Tudjuk, hogy a játékok négyévente új sportrajongókat vonzanak: olyan magával ragadó élményt fogunk nyújtani számukra, amilyet senki más, és alig várjuk, hogy egészen a 365 nap múlva kezdődő párizsi megnyitóünnepségig fokozzuk a lelkesedést.”

A Paris, La Vie Sportive július 26-án este tartandó premierjének előfutáraként a Eurosport műsorvezetője, Radzi Chinyanganya különleges műsort mutat be One Year to Dream címmel: ennek során felkeresi Párizs néhány ikonikus nevezetességét, ahol különleges vendégekkel készít interjút. Köztük lesz Tony Estanguet, a Párizs 2024 elnöke, Teddy Riner ötszörös olimpiai érmes judós, Matthias Dandois kilencszeres BMX-világbajnok és Ysaora Thibus olimpiai érmes vívó. A Eurosporton sugárzott esti műsorfolyamot sportolói profilok színesítik majd a Bridgestone által szponzorált új sorozat, a The Olympian révén.

A WBD a ‘Road to Paris 2024’ keretében további rövid és hosszú formátumú műsorokat tesz majd közzé, hogy fenntartsa a rajongók lelkesedését, miközben egyre közeledik a világ legnagyobb show-ja. A közeljövő kiemelt műsorai közé tartozik a The Super Six című többrészes sorozat, amely hat különböző hátterű sportoló álmait követi nyomon, akik a párizsi aranyéremért készülnek megküzdeni a rájuk váró kihívásokkal szembenézve. A sorozattal kapcsolatos további részleteket 2024-ben teszik közzé, az Athletes to Watch című, 25 epizódból álló vadonatúj sorozattal kapcsolatos információkkal együtt.

Megkezdődik a One Year to Dream kampány

Július 26-án a WBD új, szecessziós ihletésű „Párizs 2024”-logójának bemutatása mellett egyhetes marketingkampány veszi kezdetét, amely autentikus párizsi hangulatot idéz, és kiegészíti a közvetített műsorokat. A ‘One Year to Dream’ kampány Párizs szívét ragadja meg a helyi sportklubokhoz kötődő párizsi fiatalok nézőpontjából, akik egy rövidfilmsorozat keretében mesélnek a szülővárosukban rendezett játékok iránti szenvedélyükről.

Dina Asher-Smith új Párizs 2024-es nagykövetként csatlakozik a WBD Sportshoz

Nagy-Britannia csapatának versenyzője, Dina Asher-Smith már két olimpiai éremmel büszkélkedhet, és jövőre Párizsban is az aranyéremért száll harcba. Nagy-Britannia történetének leggyorsabb női 100 és 200 méteres síkfutója olimpiai nagykövetként csatlakozik a Warner Bros. Discoveryhez a 2024-es párizsi olimpiai játékokat megelőző várakozás idején, hogy segítsen népszerűsíteni a közvetítések hírét és fokozni az irántuk való lelkesedést. Emellett a játékokat felvezető időszakban is megjelenik majd egy 2024-től sugárzott új, eredeti műsorban, hogy bemutassa saját, a 2024-es párizsi olimpiáig vezető útját.

Dina Asher-Smith elmondta: „Az lesz az új feladatom, hogy mindenkinek elmondjam, milyen hihetetlen lesz Párizs, és hogy arra ösztönözzem az embereket, hogy figyeljék a játékokat a discovery+-on és a különböző csatornákon keresztül. Ehhez pozitív hatású, jó nagykövetnek kell lennem, olyasvalakinek, akivel a Warner Bros. Discovery számára büszkeséget jelent a közös munka. Emellett pedig tényleg be kell hoznom azt az energiát és lelkesedést, ami nemcsak a vállalatot, hanem a nézőket és az otthon maradókat is igazán fellelkesíti az olimpia iránt.”

Első olimpiai közvetítése, a 2018-as játékok óta a WBD továbbra is rekordszámú közönséget vonz Európa-szerte minden felületén, ami fényes bizonyítéka az innovatív megközelítésű történetmesélésnek, amely a nyári és téli olimpiákat megelőző időszakban egész éven át tart.

A WBD nemrég arról számolt be, hogy a 2022-es pekingi téli olimpiai játékok alatt korábban soha nem látott mennyiségű, összesen egymilliárd percet közvetítettek a discovery+-on és a Eurosport alkalmazáson keresztül, és az új digitális előfizetők száma 50%-kal meghaladta az előző téli játékok alatt regisztráltakét. A 2020-as tokiói olimpiai játékok idején több mint 372 millió európai néző követte a 2020-as tokiói olimpiai játékokat a WBD csatornáján és platformjain, illetve 45 szerződéses partnerén keresztül, az olimpiai közvetítések minél szélesebb közönséghez való eljuttatását célzó stratégia részeként.

A Egy év múlva olimpia – exkluzív tartalmakkal indul a visszaszámlálás bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Egy év múlva olimpia – exkluzív tartalmakkal indul a visszaszámlálás

Vélemény, hozzászólás?