Tippek a spirituális ébredéshez és az emelkedéshez

Tippek a spirituális ébredéshez és az emelkedéshez olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A lelki ébredés egy olyan folyamat, amin előbb-utóbb mindenkinek át kell…

A teljes cikk itt olvasható:
Tippek a spirituális ébredéshez és az emelkedéshez

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A lelki ébredés egy olyan folyamat, amin előbb-utóbb mindenkinek át kell esnie, ha teljes életet akar élni. Ehhez a legfontosabb a belső béke megtartása. 

Ennek eléréséhez különbséget kell tennünk a helytelen vagy lehetetlen felfogások, gondolatok, hiedelmek és elképzelések között. Gondoskodnunk kell arról, hogy tudatos egyének legyünk, akik érdeklődnek belső énük iránt, törődnek vele, hisznek benne, és el kell fogadnunk, hogy az önmagunkkal való béke a legnagyobb győzelem, amit életünkben elérhetünk.

A Szellem – Az Önvaló, akiről beszélünk, mindig mélyen bennünk van. Az igazi spirituális ébredés elérése érdekében a legfontosabb ennek felismerése – túllépni a tudatosságon, túl a hétköznapi fizikai léten, megnyitni tudatunkat a világegyetem felé. Valószínűleg ezek a szavak túlságosan elvontnak tűnnek, de adunk néhány gyakorlati tanácsot a teljes és tudatos élethez.

A spirituális ébredés és spirituális növekedés eléréséhez fontos, hogy elszakadjunk minden belső félelemtől. Ide tartozik a szorongás, a depressziós gondolatok, a fóbiák, a stressz és a feszültség. 

Ez megtanít minket használni a belső erőnket. A lelki növekedés nem azt jelenti, hogy menekülünk a felelősségünk elől, és szelesek és őrültek vagyunk. A stressz és a belső aggodalmak leküzdésére jó módszer, ha mindennap 15 percet meditálsz. Az imák és a jóga is segíthetnek ebben a törekvésben.

Fontos, hogy megtanuld egy kicsit elhallgattatni az elméd. Ezt mind meditációval, mind koncentrációs gyakorlatokkal elérheted. Jó módszer az, ha kényelmes testhelyzetbe fekszel, és csak a légzésedre koncentrálsz. Lassan, tudatosan higgadj le. Érezd, hogyan működik a tested – ahogy a tüdő megtelik oxigénnel, majd érezd, ahogy a levegő áthalad az orrlyukakon és kilélegzed azt.

Vedd észre, hogy szellem vagy, belső erővel és tudatalatti vagy fizikai testtel, nem csak fizikai test tudatalattival és lélekkel. Ez segít felismerni sok olyan tényt az életben, amelyet paradoxnak találsz. Ennek a gondolkodásmódnak a megváltoztatása segít lerázni a halálfélelmet is – ez az egyik legnépszerűbb és legtermészetesebb számunkra, emberek számára.

Nézz magadba

Csak így fogod megtanulni, mi tesz igazán boldoggá, teljessé. Amitől úgy érzed, mintha repülnél. Tanulj meg pozitívan gondolkodni. Hidd el, hogy a pozitív gondolkodás vonzza a pozitív eseményeket. Kerüld el az élet és az események katasztrofális felfogását. A boldogság önmagunkból fakad.

Légy őszinte magadhoz

Amit nem tudsz bevallani másoknak, azt legalább magadnak valld be. Ez elhozza a lélek megálmodott harmóniáját, és közelebb visz önmagadhoz. Szabadulj meg saját egódtól. Alázatosnak, kedvesnek, szeretőnek és nagylelkűnek kell lenned önmagaddal és másokkal szemben.

Bocsáss meg – másoknak és magadnak

A megbocsátás a legnagyobb gyógyír a lélek számára, és talán a legnehezebben elérhető. Sokan nem értik, hogy ha egyszer megbocsátanak, sokkal jobban érzik magukat. Megszabadulnak a fájdalomtól és a haragtól. 

Ez maga az igazság – meg kell tanulnod megbocsátani és felszabadítani a szívedet ettől a tehertől – ez a helyes út a spirituális felébredéshez.

Naponta gazdagíts tudásod

Olvass érdekes témákat, könyveket. Kutass, érdeklődj az új és ismeretlen iránt. Ez nem csak abban segít, hogy meggazdagodj és emelkedj intellektuális szinted, hanem a spirituális növekedésben is.

Tölts időt a természetben 

Nincs is jobb, mint érezni az élet természetes forrását. Keress egy nyugodt és gyönyörű helyet, ahol biztonságban érezheted magad. Ismerd meg az egyes fákat, virágokat, cserjéket. Piknikezz, olvass könyvet a szabadban. 

Kapcsolódj a természethez

Egy rendkívül fontos lépés a lelki ébredés felé az önmagunkkal való törődés. Jól kell érezned magad a bőrödben, ez pedig azt jelenti, hogy törődsz magaddal – a megfelelő táplálkozástól a pihentető aromaterápiás fürdőkig minden hatékony lehet. Tedd azt, amitől boldognak érzed magad, és amit szeretni fogsz magadban. Ahhoz, hogy valaki lelkileg emelkedett legyen, meg kell tanulnia szeretni.

De a legfontosabb: tanulj meg uralkodni magadon. Tanuld meg, hogyan legyél türelmes, tapintatos és megértő.

Tovább az eredeti cikkre: Tippek a spirituális ébredéshez és az emelkedéshez

Vélemény, hozzászólás?