THUMMERER VILMOS KAPTA A 16. „EMLÉKMŰVET” A BORÁSZOK BORÁSZA CSILLAGOK SÉTÁNYÁN!

THUMMERER VILMOS KAPTA A 16. „EMLÉKMŰVET” A BORÁSZOK BORÁSZA CSILLAGOK SÉTÁNYÁN! olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Miután április 29-én Thummerer Vilmost választották Borászok Borászának, pénteken ő kaphatta…

A teljes cikk itt olvasható:
THUMMERER VILMOS KAPTA A 16. „EMLÉKMŰVET” A BORÁSZOK BORÁSZA CSILLAGOK SÉTÁNYÁN!

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Miután április 29-én Thummerer Vilmost választották Borászok Borászának, pénteken ő kaphatta a 16. csillagot a Zrínyi utcában. A díj hagyományai szerint ugyanis a Szent István Bazilika előtti sétányon a díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány minden évben elhelyez egy talapzati emlékművet, minden évben egy új csillag ragyog fel az újdonsült Borászok Borásza tiszteletére.

Április 29-én nagyszabású díjátadógála keretein belül választották Thummerer Vilmost Borászok Borászának – a díjjal anyagi juttatás nem jár, de a hatalmas megtiszteltetésről egy köztér is „hírt ad”. Budapest belvárosában, a Szent István Bazilikával szemközti Zrínyi utcában található ugyanis a Borászok Borásza Csillagok sétánya; itt találhatók azok a csillag emlékművek, amelyek a Borászok Borászai előtt tisztelegnek. Végig sétálva a csodás épített környezetben, legendás borászok neveit olvashatjuk itt; Demeter Zoltántól kezdve Szepsy Istvánon, Lőrincz Györgyön, Légli Ottón és Figula Mihályon keresztül, egészen Bodó Juditig tizenöt csillagot csodálhattunk meg eddig.

Ma délelőtt (május 6.) 11.00 órakor azonban már az újdonsült győztes tiszteletére gyűltek össze Thummerer Vilmos családtagjai, a díj gondozói és tisztelők, hogy fölavassák a 16. csillagot, és koccintsanak egy Vili Papa cuvée-vel 2022 Borászok Borászára.

Az eseményről fotóriportot készítettünk, hogy aki most nem tudja személyesen megtekinteni a Csillagok Sétányát, az is ott lehessen – legalább virtuálisan.

www.boraszokborasza.hu

www.facebook.com/boraszokborasza

Köszönjük, ha támogatják adójuk 1%-ával a Borászok Borásza díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány közhasznú tevékenységét!

Az alapítvány adószáma: 18202056-1-13

Tovább az eredeti cikkre: THUMMERER VILMOS KAPTA A 16. „EMLÉKMŰVET” A BORÁSZOK BORÁSZA CSILLAGOK SÉTÁNYÁN!

Vélemény, hozzászólás?