Thomas Bach: A magyar sportolók és szervezők is sokszor bizonyítottak 

Thomas Bach: A magyar sportolók és szervezők is sokszor bizonyítottak  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke Budapestre látogatott a 19.…

A teljes cikk itt olvasható:
Thomas Bach: A magyar sportolók és szervezők is sokszor bizonyítottak 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke Budapestre látogatott a 19. FINA vizes világbajnokság alkalmából. A NOB első embere beszélt a magyar fővárosban szerzett tapasztalatairól, a magyar szervezők rátermettségéről, valamint arról, milyen vizes sportágban indulna a vb-n. 

Elnök úr, itt vagyunk a Duna Arénában. A közönség teljes extázisban. Ön milyennek ítéli meg a hangulatot? 

Örömmel látom, hogy a magyar közönség nemcsak a saját versenyzőit buzdítja, hanem mindenki mást is. Az is érezhető, hogy a sportolók élvezik az atmoszférát és az egész világbajnokságot.

Mit jelent Magyarország önnek és az olimpiai családnak? Kis ország, mégis rengeteg sikert ért el az ötkarikás játékon. 

Nemcsak a magyar sportolók, hanem a szervezők is sokszor bizonyítottak már. Az elmúlt években számtalan világbajnokságot, Európa-bajnokságot és világkupát rendeztek meg, és mindegyik remekül sikerült. Az pedig hab a tortán, hogy a sportolók is sikeresek, és szerintem igazi példaképek a magyar emberek számárára. Úgyhogy nagyon jó élmény ismét Magyarországon lenni.

Mit gondol, a mostani magyar és nemzetközi eredmények még jobb teljesítményt hozhatnak ki a hazai sportolókból? 

Szerintem igen, ez állandó motivációt jelent. Annál jobb pedig nem is kell, mint hazai pályán versenyezni és ott jól szerepelni. Éppen ezért úgy gondolom, hogy a magyarok mostani eredményei nem csak a többi magyar úszót, hanem minden magyar sportolót motiválni fognak. Párizsban erős magyar úszócsapatra számítunk.

Egy másik sportra áttérve: most még a vizes világbajnokság zajlik Budapesten, jövőre pedig jön az atlétikai… 

Így van, de ez csak az utolsó szem egy nagyon hosszú láncban. Volt már Budapesten vívó-, súlyemelő-, cselgáncs- és birkózó-világbajnokság is. És még folytathatnám a sort. Ezek, valamint az eredményes sportolók miatt magyar olimpiai mozgalom a világ élvonalába tartozik.

Visszatérve a vizes vb-re: 131 nap telt el azóta, hogy Magyarország elvállalta a rendezést. Most, a viadal 3. napján milyennek ítéli meg a szervezést? 

Nos, van már tapasztalatuk a legutóbbi esemény révén, akkor egy év alatt kellett megszervezniük. Most is bebizonyították, hogy rugalmasak, kreatívak és hatékonyak is tudnak lenni egyszerre. Ami a következőt illeti, 2027-re még jobban fel fognak tudni készülni, de biztos vagyok abban, hogy az is ugyanolyan jól fog sikerülni, mint a mostani, még úgy is, hogy extra idő áll majd rendelkezésre.

Azt mindenki tudja, hogy vívó volt korábban. Ha a vizes vb-n kellene versenyeznie, melyik számban tenné? 

Az biztos, hogy nem műugrásban. Szerintem mellúszásban, az úszóiskolában az ment a legjobban. Pont annak köszönhetem, hogy magas pontszámot kaptam a sportiskolai vizsgámon. Úgyhogy úszásban indulnék, azon belül is mellen.

És milyen távon? 

Most azt mondanám, hogy 100 méteren, de nem vagyok benne biztos. Ma már inkább az állóképesség lenne az erősségem, mert ahogy idősödik az ember, annál inkább tud fejlődni abban, viszont annál rosszabb lehet sprintben.

Pontosan. És mi a véleménye Budapest városáról?  

Gyönyörű város. Sportkedvelő, akárcsak az ország. Amikor az ember itt sétál, körbeveszi a történelem, ugyanakkor, ha sporteseményre megy, a jövőt látja. Úgyhogy mindig örömmel vagyok itt. És alig várom, hogy jövőre is visszatérjek az atlétikai vb-re, akárcsak a 2027-es vizes világbajnokságra. 

 A képek forrása: ODPictures

Tovább az eredeti cikkre: Thomas Bach: A magyar sportolók és szervezők is sokszor bizonyítottak 

Vélemény, hozzászólás?