Terasz, kert, nyugalom – a legfrissebb kültéri trendek

Terasz, kert, nyugalom – a legfrissebb kültéri trendek olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Itt a tavasz, éledezik a természet és sokan várják már, hogy…

A teljes cikk itt olvasható:
Terasz, kert, nyugalom – a legfrissebb kültéri trendek

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Itt a tavasz, éledezik a természet és sokan várják már, hogy a kertben vagy a teraszon pihenhessék ki egy-egy dolgos hét fáradalmait, kerti munkálatokba kezdjenek, vagy kialakíthassanak otthonukban egy nyugodt oázist. Hogy mik a legújabb trendek? Milyen növényeket, kültéri bútorokat, kiegészítőket érdemes 2022-ben vásárolni ahhoz, hogy nyugodt, inspiráló és stílusos környezetet teremtsünk az otthonunkban? Íme hét friss trend, amelyek biztosan felbukkannak majd azokban a kertekben, amelyek nem csak kikapcsolódásra, hanem vendégvárásra is tökéletesen alkalmasak. 

TERMÉSZETES ANYAGOK

Kint és bent is népszerű döntés, ha természetes anyagokkal veszed körül magad, azonban a kertek és teraszok esetében érdemes arra is gondolnod, hogyan tudod megvédeni a bútoraidat és kiegészítőidet az időjárás viszontagságaitól. Kültérre a klasszikus fa mellett a rattan és a különféle növényrostok is remek alapanyagnak bizonyulnak, illetve a kötél, makramé bútorok is divatosak manapság. Ezeket fehér felületekkel kombinálva letisztult, fiatalos hatást érhetsz el, ami a natúr stílus kedvelőinek biztosan elnyeri tetszését.

FENNTARTHATÓ KERTEK

Nagyon fontos, hogy öko-kiskertet vagy nagyobb, úgynevezett permakultúrás kertet alakítsunk ki otthon, amelyik nem pusztítja el a beporzó rovarokat, és nem meríti ki a termőföldet. A megfelelő növénytársítások megtalálása, a vetésforgó, a hasznos rovarok betelepítése, a mulcsozás, valamint a vegyszermentes, rovarbarát növényvédő szerek alkalmazása mind nagyon fontos elemei ennek a szemléletnek, melyek elsajátításában egyre több segédanyag és könyv van segítségedre.

FALFESTMÉNYEK

A murál a szórakozóhelyek és egyéb vendéglátóipari kerthelyiségek közkedvelt dekorálási eszköze, amit könnyedén átültethetsz a saját otthonod kiemelt térhatároló felületeire is. Buja növényzetet imitáló rajzokkal színesítheted a környezeted, vagy izgalmas színpárosításokkal és absztrakt formákkal teremthetsz inspiráló, művészi atmoszférát magad köré.

KERTI TŰZRAKÁS

Egy mutatós és praktikus tűzrakóhely a kert központja lehet nyáron, hiszen sütögetni, beszélgetni vagy melegedni is összegyűlhet körülötte a csapat. Azonban fő a biztonság – ne feledd, csak kiépített, a lángok terjedését megakadályozó helyen szabad tüzet gyújtani!

KÜLÖNLEGES PIHENŐHELYEK

A kertek pompás helyszínt biztosítanak a feltöltődésre, így hasznos, ha van olyan pontja, ahol csak relaxálunk, olvasunk vagy szundítunk. Kiváló megoldás erre egy nagy kültéri fekvő- vagy függőfotel, függőágy vagy kényelmes kültéri heverő sok díszpárnával.

SZíNES ÉS BOHÉM

A színes, mintás szőttesek, makramék, hippi stílusú tárgyak nem csak bent tudnak bohém karaktert adni egy térnek, a kerteket és teraszokat is bátran öltöztetheted ezekkel a kiegészítőkkel. Kombinálj rongyszőnyegeket, kopott felületű fa és kerámia kiegészítőket eklektikus növényekkel a garantált sikerért!

ZEN KERTEK

Kedveled a letisztult, sallangmentes elrendezéseket? Rajongsz az ázsiai kultúráért? Vagy csupán a lelki békédet támogató környezetre vágysz ebben a kiszámíthatatlan világban? Nagy kertben és kis erkélyen is megnyugtató oázist tudsz kialakítani a páratlanul gazdag japán kultúrából ellesett fogásokkal, melynek alapvető elemei a bonsai-ok, bambuszok, szép kavicsok, valamint a víz.

A legújabb trendekkel, inspirációkkal bárki megismerkedhet most élőben is, hiszen március 25-27. között újra kinyitja kapuit az ország legnagyobb kerti életmód kiállítása, a GardenExpo a Budapest Arénában. A rendezvényen számtalan bútor, medence, árnyékoló, kerti sütögető, valamint eszközök és gépek várják majd a látogatókat, kiegészülve egész napos kerttervezési és berendezési tanácsadással. A belépők ára teljes értékében levásárolható az Oázis kertészetekben. 

www.gardenexpo.hu

Tovább az eredeti cikkre: Terasz, kert, nyugalom – a legfrissebb kültéri trendek

Vélemény, hozzászólás?