fbpx
William Robot'o Smith

William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Hivatásom a tartalomkészítés. Vagyis inkább a tartalom gyűjtés. Ha több cikkemet végiglapoztad, akkor már valószínűleg te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Tánc a kertben – EXIsT

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Tánc a kertben – EXIsT olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

augusztus 7., vasárnap, 20.30 – Várkert Bazár, Szárazárok színpad Jelenkori társadalmunk…

A teljes cikk itt olvasható:
Tánc a kertben – EXIsT

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • augusztus 7., vasárnap, 20.30 – Várkert Bazár, Szárazárok színpad

Jelenkori társadalmunk felveti a kérdést, mit is jelent nőnek lenni a mai és mindenkori világban. Az előadásban két nő, két individuum kereti a válaszokat, egymástól függetlenül és egymás relációjában. Jelentik egymásnak a barátot, a riválist, a testvért, az anyát, olykor pedig egymás kivetülései, egymás ellenpólusai. Bár különbözőek, a társadalom által feléjük támasztott elvárások sorsközösséget szülnek közöttük. A darab kendőzetlenül nyers őszinteséggel és fanyar humorral közelíti meg a témakört. Az előadás táncnyelvében, vizuális és a zenei világában, a zaklatottság, az erotikus túlfűtöttség, a gátlástalanság és a kiúttalanság érzése.

A darab konklúziója sokkal inkább egy kérdés a nézők felé, mint egy egzakt válasz. Hogyan képes egy nő a valódi kiteljesedésre? Hogyan viszonyul az elférfiasodás kérdéséhez? Hogyan képes megküzdeni az önön tükörképével, függőségeivel és legnagyobb ellenségével, az idővel?

Az előadás NKA IZP keretein belül valósult meg és debütált a Nemzeti Táncszínházban. Volt szerencsénk több nívós fesztivál meghívására az előadást bemutatni a Veszprémi Nemzetközi Kortárs Fesztiválon, a Tihanyi Art Placc Fesztiválon, valamint a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón is.

Előadás hossza: 45 perc

Koreográfus: Vasas Erika
Előadók: Eszterházy Fanni, Vasas Erika
Zene: Halász Gábor
Dramaturgia: Molnár Péter, Vasas Erika
Argentin tangó koreográfusa: Budai László
Jelmez: Pintér Áron
Szcenográfia, fény: Molnár Péter

További információ: https://varkertbazar.hu/esemenyek/exist

Tovább az eredeti cikkre: Tánc a kertben – EXIsT

További cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?