Tag Heuer: Új Aquaracer Professional 200

Tag Heuer: Új Aquaracer Professional 200 olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A TAG Heuer az Aquaracer Professional kollekciót az Aquaracer Professional 200…

A teljes cikk itt olvasható:
Tag Heuer: Új Aquaracer Professional 200

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A TAG Heuer az Aquaracer Professional kollekciót az Aquaracer Professional 200 modellel bővíti, mely egy letisztult, stílusos, minden körülmény között viselhető luxus karóra, mely a svájci órakészítő cég négy évtizeddel ezelőtt indult sportórákat gyártó hagyományának méltó folytatása.

Az Aquaracer Professional 200 karóra 40 és 30 mm-es rozsdamentes acél változatban is elérhető. Minden modell egyirányban forgó lünettával felszerelt, melyet tizenkét barázda díszít. A karórák 200 méterig vízállóak. Mechanikus és quartz szerkezettel egyaránt elérhetőek. Az Aquaracer Professional 200 határozott és egyben kifinomult karóra, mely minden kihíváshoz megfelelő társ.

Folytatódik az Aquaracer Professional kollekció története

Az elmúlt évben a TAG Heuer új élettel töltötte fel az Aquaracer kollekciót az Aquaracer Professional 300 karórával, mely a márka tökéletes luxus búvárórája.

A történet 1978-ban kezdődött, amikor Jack Heuer bemutatta a Heuer Referece 844-et, mely a kültéri sportokat és kalandokat – legyen az szárazföldi vagy vízi – kedvelő nőknek és férfiaknak készült. Egy olyan karóráról beszélünk, amely új kimagasló teljesítményű, extrém körülmények között is megbízható kategóriát hozott létre.

Az „Aquaracer” elnevezést 2004-ben kapta a kollekció, mely továbbvitte a család hat alapvető tulajdonságát: egyirányban forgó lünetta, lecsavarható korona, legalább 200 méterig vízállóság, világító jelzések, zafírkristály és dupla biztonsági zár.

Az Aquaracer Professional 200 az Aquaracer Professional 300 nyomában jár. Egy olyan testvérmodell, melyet úgy terveztek, hogy földön, vízen és levegőben egyaránt kényelmes legyen. A nagyobb 43 mm-es Aquaracer Professional 300-hoz hasonlóan az új karóra is mind a hat jellegzetes tulajdonságot magában hordozza, melyet több mint negyven évvel ezelőtt alkottak meg.

Az újítások mindig az apró finomításokról szólnak. A most bemutatkozó két modell közül a nagyobbik 40 mm átmérőjű és 11 mm vastag, finomabb megjelenést kölcsönöz a karórának a korábbihoz képest, mely 41 mm átmérőjű és 12 mm vastag volt. A TAG Heuer tervezői és mérnöki csapata olyan órát állított össze, mely összhangban áll az Aquaracer alap pilléreivel, csak kifinomultabb és még ellenállóbb.

“Ha megnézzük az Aquaracer Professional 200-at, láthatjuk, hogy egy olyan mindennapok során használható karórát szerettünk volna létrehozni, amit a TAG Heuer rajongók az ikonikus elődök, mint a Reference 844, 1000 és 2000 kollekciók, alapján elvárnak. Ez az egész történelem evolúciója” – Guy Bove, TAG Heuer kreatív igazgatója

Az Aquaracer Professional 200 és 300 összehasonlítása

Az Aquaracer Professional 200 és az Aquaracer Professional 300 közötti kapcsolat könnyen azonosítható. Mindkettőn a híres, most felújított tizenkét barázdával ellátott lünetta látható, melyet 1995-ben vezettek be.  Mindkettő számlapját vízszintes vonalak díszítik, lekerekített, rövidebb fülekkel felszereltek és polírozott kidolgozásúak. Mindkettő három soros szíjjal, tizenkét barázdával ellátott letekerhető koronával rendelkezik.

Ha alaposabban megfigyeljük, számos apró, de jelentős különbség látható, melyek által az Aquaracer Professional 200 egy egyedi jellemzőkkel bíró, sokoldalú karóra. Például az Aquaracer Professional 200 figyelemre méltóan kisebb, 40 mm-es (szemben a 43 mm-rel), és még kisebb 30 mm-es tokkal is elérhető. A lünettán merülő skála látható, de ezúttal nem kerámia, hanem acél alapon. A szíj központi sora nem csiszolt, hanem polírozott, mely által az Aquaracer Professional 200 még formálisabb, mellyel megkönnyíti az átmenetet a tenger és a hegyek, illetve a hétköznapok és a hétvége között.

A különbség az óra geometriájában is megfigyelhető.  Amíg az Aquaracer Professional 300-on nyolcszögletű órajelzések, nagyméretű óramutató és sárga kidolgozások vannak, az Aquaracer Professional 200-ban több hagyományos sportelem is megfigyelhető: egyenes élű, trapéz alakú órajelzők, keskenyebb, kard alakú mutatók és fehér kidolgozások. Az olvashatóság megkönnyítésére az órajelzéseket és a mutatókat Super-LumiNova bevonattal látták el, de a komolyabb megjelenés érdekében nem alkalmaztak lumineszcens anyagot a lünettán.

Többféle szerkezet, gyémántberakás és új kialakítású hátlap

Az új Aquaracer Professional 200 modellek többféle szerkezettel érhetőek el. A 40 mm-es kollekcióban két automata és két quartz modell is helyet kapott. A 30 mm-es kollekcióban két automata és öt quartz modell található. Ez egy újabb előrelépés az Aquaracer Professional 300 modellekhez képest, amelyek csak automata mechanikus szerkezettel érhetőek el.

A változatos szerkezet módosította az óra megjelenését és funkcionalitását egyaránt. Az automata órákat a füstös számlap, a dátumablak (nagyító nélkül, megőrizve az óra áramvonalas megjelenését), Super-LumiNova másodpercmutató és kidolgozottabb percjelzések különböztetik meg. A quartz modellekben nincsen dátumablak, visszafogottabb a kialakítás, miközben ugyanazokkal az esztétikai és műszaki jellemzőkkel rendelkezik.

A 30 mm-es változatban több játékosság és elegancia is megfigyelhető. A három quartz modell világos ezüst, világoskék vagy fekete sugaras számlappal érhető el. Az egyik quartz modellben gyémántkirakású gyöngyház számlap látható, míg másikban emellett gyémántkirakású lünetta is helyet kapott. A két automata karóra fekete vagy kék füstös gyémántkirakású számlappal érhető el. Az automata változatban dátumablak is található.

Az összes új Aquaracer Professional 200 modellben közös a tok fekete hátlapja. Mivel az órák a „bárhová eljuthatunk”, eszméjét képviselik, a hátlapon egy iránytű gravírozása látható a korábbi búvársisak helyett, amely 2002 óta jellemezte az Aquaracer (és az elődjeinek) tokok hátlapját. E mögött továbbra is az Aquaracer Professional 300 esetén is megfigyelhető hatszögletű motívum látható.

 Továbbvitte mérnöki fejlesztések kollekciókon keresztül

Az új Aquaracer Professional 200-ban további, bár nem azonnal nyilvánvaló mérnöki finomításokat találunk, melyeket először az Aquaracer Professional 300-ban láthattunk. Például az Aquaracer Professional 300 esetén bevezetett lünettában megfigyelhető újítások a legfrissebb változatban is jelen vannak. A lünetta mozgása csaknem folyamatos, mégis van egy jellegzetes kattanása, amely nehéz körülmények között is megbízhatóvá teszi, és bizonyítja a mögöttes kiváló mérnöki munkát.

Mindkét óra karcsúbb, elegánsabb megjelenésű szíjjal rendelkezik, mely összhangban áll a TAG Heuer azon tradíciójával, amely ergonomikus szíjak létrehozását célozza és a mindennapi viselőjének igényeihez alkalmazkodik. Amellett, hogy rendkívül rugalmas és strapabíró, az Aquaracer Professional 200 szíja egy 7 mm-es hosszabbítóval is rendelkezik, mellyel kényelmesen személyre szabható a gyönyörűen megtervezett „push-down-and-pull” (benyom, majd kihúz) kioldó mechanizmussal.

Az Aquaracer Professional kollekció mindkét tagja intelligens kialakítású bordázattal is rendelkezik a lünettán, mely így könnyen megfogható és állítható. Az előző generációs Aquaracer lünetták jellemzőit eltávolították, így az Aquaracer Professional 200 összetéveszthetetlen lünettával rendelkezik.

Ennek eredményeként mindkét Aquaracer Professional modell ugyanazt a kifinomult tapintást és esztétikát kínálja, ami intenzív felhasználói élményt nyújt. Habár funkcionális órák, mégis megtálalhatóak bennük a luxustermékekre jellemző elengedhetetlen követelmények, mely által minden helyzetben megállják a helyüket. Mindehhez a több évtizedes tapasztalatra és egy új stílusú kialakításra együttesen járult hozzá.

Különleges kampány az Aquaracer Professional 200 számára

Ahhoz, hogy az Aquaracer Professional 200 történetét bemutassa a világ számára, a TAG Heuer ismét együttműködött a legendás filmessel, Thierry Donarddal, aki a híres „Nuit de la Glisse” című extrém sportokat bemutató sorozat rendezője. A látvány a gyorsrepülés, a jégsíelés és a jégmászás sportokra összpontosít, és egyúttal bemutatja, ahogy a sportolók az Aquaracer Professional 200 társaságában a világ legvadabb és legbámulatosabb természeti helyein dolgoznak.

A felfedezők számára készült Aquaracer Professional 200

Az új Aquaracer Professional 200 karórával a TAG Heuer tovább bővíti a funkcionális óráinak családját. Habár az óra az Aquaracer Professional kollekció része, az Aquaracer Professional 300 utódjaként, önálló tulajdonságokkal, sportos, sokoldalú egyéniséggel és egyedi kialakítással bír. Ezt a kifinomult, kiegyensúlyozott és mégis tekintélyt parancsoló megjelenést a TAG Heuer tervezői és mérnöki csapatai több éves kutatás és fejlesztés eredményeként érték el.

Kezdetben összesen tizenegy modellt mutattak be, mindegyik rozsdamentes acélból készült. A tok méretétől és kidolgozásától függetlenül, merész, dinamikus órák, amelyek alkalmasak jégmászásra és gyorsrepülésre ugyanúgy, mint a világ legnyüzsgőbb városaiban történő hétköznapi viselésre. Minden karóra alapos tesztelésen esett át a TAG Heuer La Chaux-de-Fonds városában található üzemben a pontosság, a vízállóság és a kopásállóság, valamint annak biztosítása érdekében, hogy a szíj extrém körülményeknek is ellenálljon.

Az Aquaracer Professional kollekció minden darabja használható szélsőséges körülmények között is.

Az Aquaracer Professional 200 új fejezetet nyit a TAG Heuer órák világában, igazi társ az élet legnagyobb kalandjaihoz.

Tovább az eredeti cikkre: Tag Heuer: Új Aquaracer Professional 200

Vélemény, hozzászólás?